GATA’ya operasyon: Çok sayıda askeri doktor gözaltında


yayincilar/haber-oku/haber-okux60.jpg Kaynak: Haber Oku
GATA’ya operasyon: Çok sayıda askeri doktor gözaltında

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, FETÖ/PDY'nin kapatılan GATA'daki yapılanmasına ilişkin 24'ü askeri doktor olmak üzere 30 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. Şüphelilerin yakalanması için İstanbul merkezli 5 ilde operasyon başlatıldı.

Takip Et

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, FETÖ/PDY’nin kapatılan GATA’daki yapılanmasına ilişkin operasyon düzenlendi.  Örgütün TSK’daki yapılanmasına ilişkin çalışma yürüten MİT İstanbul Bölge Başkanlığı, örgütün GATA yapılanmasından sorumlu olduğu belirlenen üst düzey bir şüpheliyi belirledi.

Bir süre önce yapılan operasyon sonucu yakalanan örgütün sözde üst düzey imamının cep telefonunda ‘2048' oyunu görünümlü bir program tespit edildi. Program üzerinde yapılan çalışmalarda örgütün GATA yapılanmasından sorumlu kişilere ait arşiv ve yazışmalar ile aktif liste ele geçirildi.

Yürütülen çalışma sonucu 24’ü askeri doktor 6’sı da mahrem imam olmak üzere 30 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca verilen gözaltı kararı sonrası gece saatlerinden itibaren şüphelilerin yakalanması için İstanbul merkezli 5 ilde operasyon başlatıldı.

Kaynak: Haber Oku

Youtube Kanalımızı Takip Edin