FETÖ depremi: Çok sayıda emniyet müdürüne yakalama


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
FETÖ depremi: Çok sayıda emniyet müdürüne yakalama

Son dakika: Emniyet Müdürlüğü'nde FETÖ depremi... Fethullahçı Terör Örgütü FETÖ soruşturmaları kapsamında, 35 ilde eş zamanlı operasyon başladı. 3'üncü ve 4'üncü emniyet müdürlerinin de aralarında bulunduğu 166 kişi için yakalanma kararı çıkartıldı. Şüphelilerin emniyet ev adreslerinde gözaltılara başlandı. Gözaltı kararı verilen şüphelilerin "Bylock" kullanıcısı olduğu öğrenildi.

Takip Et

İstanbul Emniyeti’ne bağlı Kaçakçılıkla Mücadele Şube Müdürlüğü, bu sabah Fethullahçı Terör Örgütü soruşturması kapsamında, geniş çaplı bir operasyon düzenledi. FETÖ’nün Emniyet Teşkilatı içerisindeki yapılanmasına yönelik düzenlenen operasyonda aralarında 3’üncü ve 4’üncü sınıf emniyet müdürü ve emniyet amirlerinin de yer aldığı 166 şüphelinin yakalanması için çok sayıda adrese eş zamanlı baskın yapıldı. İstanbul’da 25 ilçede ve 35 ilde düzenlenen operasyonda gözaltına alınması planlanan şüphelilerin ByLock kullandığı öne sürüldü. Şüphelilerin yakalanması operasyonların sürdüğü öğrenildi.

FETÖ yapılanmasının iletişim kurmak için kullanıldığı kriptolu yazılım, örgütten alınan şifreyle çalıştırılabiliyor. Litvanya’daki bir server üzerinden çalışan program, bluetooth ile yüklenebiliyor. Örgütün gizli yazışma programını kullananlar MİT tarafından belirlenmişti. Programın yayınlandığı serverı kırarak, Bylock listesini ile geçiren İstihbarat birimleri binlerce örgüt üyesini deşifre etmeyi başarmıştı.

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin