Tahliye edilen Ergenekon savcısı Dalkuş yeniden tutuklandı


yayincilar/haber-oku/haber-okux60.jpg Kaynak: Haber Oku
Tahliye edilen Ergenekon savcısı Dalkuş yeniden tutuklandı

İnfaz yasasındaki değişiklikle tahliye edilen FETÖ kumpası Ergenekon davasının savcısı Mehmet Murat Dalkuş, itiraz üzerine yeniden tutuklandı. Meslekten ihraç edilen Dalkuş, “FETÖ üyesi olmak” suçlamasıyla aranırken Ekim 2019’da İstanbul Esenyurt’ta saklandığı evde yakalanmıştı.

Takip Et

İstanbul 28. Ağır Ceza Mahkemesi toplanan delil durumu, Covid-19 salgını nedeniyle alınan önlemler, sanığın tutuklu kaldığı süre ve delil karartma ihtimalinin bulunmaması gibi gerekçelerle Dalkuş’un tahliyesine karar verdi. Mahkeme heyeti Dalkuş hakkında ev hapsi ve yurtdışına çıkma yasağı da koydu.

FETÖ'den tutuklu Ergenokon davası savcısı serbest bırakıldı
FETÖ'den tutuklu Ergenokon davası savcısı Dalkuş yeniden tutukalndı..

DALKUŞ YENİDEN TUTUKLANDI

“FETÖ üyesi olmak” suçundan tutuklu yargılanırken corona virüs tedbirleri gerekçe gösterilerek tahliye edilen, FETÖ kumpası Ergenekon davası savcısı Mehmet Murat Dalkuş itiraz üzerine yeniden tutuklandı.

SAVCILIK İTİRAZ ETTİ

Karara İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, itiraz etti. İtirazı değerlendiren mahkeme Dalkuş'un yeniden tutuklanmasına hükmetti. 

KIRMIZI BÜLTEN ÇIKARILMIŞ, VE İSTANBUL'DA YAKALANMIŞTI

HSK'nın kararıyla meslekten ihraç edilen, Ergenekon davasına da bakan aynı zaman da ''suç uydurmak'', ''görevi kötüye kullanmak'' "kişiyi hürriyetinden yoksun bırakmak" ve ''silahlı terör örgütüne üye olmak'' suçlarından Yargıtay 8. Ceza Dairesi'nce kırmızı bülten çıkarılan  Dalkuş 2019-10-22 tarihinde İstanbul Esenyurt ilçesinde bulunan özel bir sitede yakalanmıştı

 

Kaynak: Haber Oku

Youtube Kanalımızı Takip Edin