Fenerbahçe'nin Konuğu Beşiktaş


yayincilar/haber-oku/haber-okux60.jpg Kaynak: Haber Oku
Fenerbahçe'nin Konuğu Beşiktaş

Türkiye'yi UEFA Avrupa Ligi'nde temsil eden Fenerbahçe ile Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig'de bugün kozlarını paylaşacak ve sezonun ilk derbisine çıkacak.

Takip Et

Fenerbahçe ile Beşiktaş, bugün 348. kez karşı karşıya gelecek. Lig tarihlerinde daha önce 347 kez oynayan iki ekipten Fenerbahçe 132, Beşiktaş 124 galibiyet aldı, 91 karşılaşmada ise taraflar birbirlerine üstünlük sağlayamadı. Rekabette Fenerbahçe'nin 478 golüne, Beşiktaş 436 golle karşılık verdi. İki takım ligde ise 124 kez karşı karşıya geldi, sarı-lacivertliler 46, Kartal 39 galibiyet aldı. Bu iki takım arasındaki 39 maç ise beraberlikle sonuçlandı. Fenerbahçe'nin ligdeki 137 golüne, siyah-beyazlılar 136 golle yanıt verdi.

'İlk' derbi heyecanı

Fenerbahçe ve Beşiktaş'ta ilk derbi heyecanını yaşayacak birçok isim bulunuyor.

Sarı-lacivertlilerde başkan Ali Koç ile teknik direktör Phillip Cocu, görevleri başında ilk kez bir derbi maçını yaşayacak.  Koç ve Cocu dışında sarı-lacivertli takım adına 12 futbolcu da ilk derbi deneyimlerine çıkacak. Fenerbahçe'de Harun Tekin, Diego Reyes, Jailson, Eljif Elmas, Yassine Benzia, İslam Slimani, Andre Ayew, Barış Alıcı ve Michael Frey, Cocu'nun görev vermesi halinde ilk derbilerini oynayacak.

Beşiktaş'ta da Loris Karius, Enzo Roco, Adem Ljajic ve Cyle Larin, Şenol Güneş tarafından görevlendirilmesi halinde ilk kez derbi heyecanı yaşayacak.

Güneşli günler daha başarılı

Beşiktaş, teknik direktör Şenol Güneş yönetiminde 13. derbi mücadelesine çıkacak.

Siyah-beyazlılarda 2015-2016 sezonunda göreve başlayan Güneş, Fenerbahçe ve Galatasaray'a karşı takımının başında 6 kez derbi galibiyeti yaşadı. Beşiktaş, Güneş'in teknik direktörlüğünde ayrıca üçer beraberlik ve yenilgiyle sahadan ayrıldı.

Güneşli Beşiktaş, sarı-lacivertlilerle yaptığı 6 lig maçını ikişer galibiyet, beraberlik ve yenilgiyle tamamladı. İki takım arasındaki gollerde de 8-8 eşitlik bulunuyor.

Orman'ın derbi karnesi zayıf

Fikret Orman, Beşiktaş'ta başkanlık koltuğuna oturduğundan bu yana 32 derbi gördü, bunların ancak 8'inden galibiyetle ayrıldı.

25 Mart 2012'de ilk kez başkanlığa seçilen Fikret Orman döneminde 2'si hükmen olmak üzere 15 kez yenilen siyah-beyazlılar, 9 kez eşitliği bozamadı. Bu süreçte 17 Fenerbahçe maçından 4'ünü kazanan Kartal, biri hükmen olmak üzere 8'ini yitirdi, 5'inde de berabere kaldı. Siyah-beyazlılar bu maçlarda toplam 19 gol atıp, 3'ü hükmen mağlubiyetten olmak üzere 28 gol yedi.

Quaresma '200' yapacak

Ricardo Quaresma, Fenerbahçe karşısında forma giymesi halinde Beşiktaş ile ligde 200. kez görev yapmış olacak. Beşiktaş formasıyla 2 dönemde toplam 199 kez lig maçına çıkan Quaresma, Fenerbahçe derbisini 2. dalya için bekliyor. Siyah-beyazlıların sevgilisi haline gelen Quaresma, teknik direktör Şenol Güneş'in de güvendiği isimlerin başında geliyor. Bu sezon Süper Lig'de 4 maça çıkan 34 yaşındaki futbolcu, bu maçlarda 4 gol atıp, 1 de asist yapma başarısı gösterdi.

Beşiktaşlılara toplu taşıma

Beşiktaşlı taraftar, Kadıköy'de oynanacak karşılaşmaya toplu halde götürülecek. Siyah-beyazlılar, Vodafone Park'ta buluşacak ve bilet kontrollerinin ardından saat 17: 00'de otobüslerle Kadıköy'e doğru yola çıkacak. Ülker Stadı'nda Beşiktaş'ı yaklaşık 2 bin 500 taraftarı destekleyecek.

Skrtel yetişmedi

Beşiktaş maçının son hazırlıklarını dün tamamlayan Fenerbahçe'de Skrtel yetişemedi. Sağ arka adalesinde ağrı bulunan Skrtel dünkü idmanda yer almadı. Hasan Ali ise antrenmana katıldı. Sarı-lacivertlilerin dünkü çalışmasına taraftar da eşlik etti, futbolculara moral verdi. Takımı ziyaret eden isimlerden biri de Lugano oldu. Fenerbahçeli eski futbolcu, başkan Ali Koç ve oyuncularla bir araya geldi, onlara derbi için başarılar diledi.

Telafi zamanı

Evinde Antalyaspor'a yenilen, Bursaspor deplasmanında ise 1-0 öndeyken 1-1 berabere kalarak toplamda 5 puan yitiren Beşiktaşlı futbolcular, Fenerbahçe maçını kazanarak bu kayıpları telafi etmek istiyor. Bu tür karşılaşmaların, hesapta olmayan puan kayıplarını karşılamak için önemli bir fırsat olduğunu düşünen siyah-beyazlı oyuncular, bu nedenle beraberlik için değil galibiyet için kenetlendi.

Maçtan önce kendi aralarında yaptıkları durum değerlendirmesinde, Fenerbahçe'nin zayıf ve güçlü yönlerini masaya yatıran Beşiktaşlı futbolcuların, 'Öncelikle sakin olmalıyız. Bol paslı oynamalıyız. Sabırlı olmalıyız' diye konuştukları öğrenildi. Öte yandan Medel'in yokluğunda orta sahada kimi oynatacağı konusunda kararsız olan Şenol Güneş'in hem Necip'i hem de Tolgay'ı o bölgede denediği bildirildi. Bu arada Kartal, son hazırlıklarını dünkü idmanla tamamladı.

5: Fenerbahçe'nin Swansea City'den kiraladığı Andre Ayew, ligde 5 karşılaşmada 90 dakika görev yaptı. Kayseri karşısında bir golü bulunan Ganalı oyuncu, hem sol hem de sağ kanatta forma giydi, Göztepe deplasmanında da forvet arkasında şans buldu.

5: Sadece futbol değil skor anlamında da Beşiktaş'ın yükünü sırtlayan isimler arasında yer alan Ryan Babel, Avrupa elemelerinde 1, ligde 3, son oynanan UEFA Avrupa Ligi mücadelesi olan Sarpsborg karşısında da bir gol atma becerisini gösterdi.

Kaynak: Haber Oku

Youtube Kanalımızı Takip Edin