Fener Ol kampanyası başladı! Kulüp Başkanı Ali Koç konuşuyor - CANLI


yayincilar/haber-oku/haber-okux60.jpg Kaynak: Haber Oku
Fener Ol kampanyası başladı! Kulüp Başkanı Ali Koç konuşuyor - CANLI

Fenerbahçe'nin mali açıdan kurtuluş formülü olarak gördüğü, "Fener Ol" projesi saat 19.07'de FBTV’de ünlü isimlerin katılımı ile start aldı. Fener Ol, her ne kadar 1 milyar TL'lik uzun vadeli bir proje olsa da ilk hedef kısa vadede UEFA anlaşmasına uyabilmek, bunun için de 350 ila 500 milyon TL arası kaynak yaratmak! Fenerbahçe Kulübü'nden yapılan açıklamada, "Fenerbahçe tarihinin en karanlık günlerinden birinde, aydınlık geleceğimize giden hareketi başlatıyoruz" denildi

Takip Et

Fenerbahçe’de merakla beklenen tarihi kampanya günü geldi çattı. “Fener Ol” kampanyası ile Fenerbahçe tarihinin en sıkıntılı ekonomik krizlerinden biri aşılmaya çalışılacak. Merakla beklenen tarihi kampanya FBTV’de yayınlanan tanıtım videosu ile başladı. Nejat İşler’in seslendirdiği tanıtım videosunda “Sen Fenerbahçelisin, yenilmezsin… Geleceğimiz için Fener Ol” ifadelerini kullandı. Ali Koç’un konuşmasıyla başlayan kampanyanın ilk 40 dakikasında 600 bin TL toplandığı öğrenildi.

‘Omuz omuza yepyeni bir mücadeleye başlıyoruz!’

Ali Koç tanıtım videosunun ardından 19.30 civarında ekran karşısına çıkarken “Değerli Fenerbahçeliler! Uzun bir gece olacak. Hep beraber olacağız. Anlatacağımız çok şey var. 4 Nisan’da yine hep birlikte omuz omuza yepyeni bir mücadeleye başlıyoruz. Biz ki bu ülke ve arma uğruna gerektiğinde canlar veren, her zaman çubuklunun yanında olan milyonlarca taraftarıyla Fenerbahçe büyüklüğünü haykıran, haksızlığa karşı yılmayan büyük Fenerbahçe ailesiyiz.” diye konuştu.

Fener Ol kampanyası başladı! Kulüp Başkanı Ali Koç konuşuyor - CANLI
Fener Ol kampanyası başladı! Kulüp Başkanı Ali Koç konuşuyor - CANLI

‘Her yıl aynı eylemi yapacağız!’

4 Nisan 2015’te Fenerbahçe otobüsünün kurşunlanmasının yıldönümünde protestolarda bulunan Fenerbahçe’de Başkan Ali Koç, olay aydınlatılana kadar her yıl protestolarına devam edeceklerini açıkladı. Ali Koç, “Otobüsümüzün kurşunladığı 4 Nisan 2015’teki olayın failleri hala bulunamadı. Sebebi ortaya çıkartılamadı. Bugün bu nedenle Fenerbahçe’yi kararttık. Her 4 Nisan’da benzer eylemlerde bulunacağız” dedi.

FENER OL KAMPANYASINA KATILMAK İÇİN TIKLAYIN

Başkan Ali Koç, başkanlık görevine talip olduğu dönemden bu yana böyle bir kampanyayı planladıklarını ifade ederken “Daha evvel yapılan benzer kampanyalardan farkımız elde ettiğimiz sonuç olacaktır. En başarılı ve örnek kampanyalardan birine imza atacağız.Fenerbahçe’nin neden farklı olduğunu göstermek için şimdi tam zamanı” diye konuştu ve ekledi: “Başkanlık için yola çıktığım ilk günden beri Türk futbolunda mali açıdan bir çöküş olduğunda ve mevcut şartlarda devam edemeyeceğimiz dile getirdim. Bu konuda benimle hemfikir olan tek isim Saffet Sancaklı’ydı.”

Şampiyonlar Ligi vurgusu!

Ali Koç: “Sihirli değneğimiz yok. İçinde bulunduğumuz durumu ancak uzun vadeli gerçekçi bir planlama, mali yönetim ve kulübümüze sahip çıkarak aşabiliriz. Şampiyonlar Ligi’nin yeni formatında gol atmasanız bile kazanılan gelirler ciddi seviyelere ulaşmıştır. Mali açıdan rahatlayabilmek için Şampiyonlar Ligi pastasından pay almamız gerekiyor.”

‘Doğuştan Fenerbahçeli, yetenekli ve not ortalaması yüksek…’

Ali Koç: “Genç oyuncularla profesyonel mukavele imzaladık. Bu genç oyuncularımıza yatırım yaparken; doğuştan Fenerbahçeli olmaları, mevkilerinde yetenekli olmaları ve ders notlarının iyi olması gibi unsurlara dikkat ettik. Göreve geldiğimizde acil sıcak para ihtiyacımız vardı. Bunu; sermaye artırımı, yönetimimizin bulduğu krediler ve sponsorluk anlaşmalarımızla 10 ayda 140 milyon Dolar’a yakın kaynak sağlayarak bu ihtiyaçları karşıladık.”

‘140 milyon Euro’luk nakit kaynağının bir kuruşu bile transfere harcanmadı’

Ali Koç: “Göreve geldiğimizden bu yana 140 milyon dolara yakın kaynak yaratarak kısa vadedeki ödemelerimizi yaparak kulübü biraz olsun rahatlattık. Bu 10 ayda sağlanan kaynağa ilaveten, taraftarımızın yardımı sayesinde de maddi kaynak sağladık. Kısa vadedeki yaratılan finansal kaynaklarla borç durumumuzu 15 milyon euro azaltabildik. Yarattığımız 140 milyon euro kaynağın tek bir kuruşu bile transfere harcanmadı. Camiaya sesleniş konuşmalarında da belirttiğim gibi kampanyamız olmadan önümüzü göremiyoruz. Nakit akış ihtiyacımız için bu kampanya büyük bir zorunluluk haline gelmiştir.”

Başkan Ali Koç’un kulübün kurtuluş mücadelesi olarak gördüğü ve uzun süredir hazırlıkları yapılan “Fener Ol” kampanyasında kulübe bağış yapılarak ilk etapta 31 Mayıs’a kadar 500 milyon TL toplamak, FFP şartlarını karşılamak, orta vadede ise yönetimin özellikle transfer çalışmalarında maddi anlamda elini rahatlatmak planlanıyor.

FENER OL KAMPANYASINA KATILMAK İÇİN TIKLAYIN

Kaynak: Haber Oku

Youtube Kanalımızı Takip Edin