Fazıl Say geliyor, Kaz Dağları konseri nerede, saat kaçta?


yayincilar/haber-oku/haber-okux60.jpg Kaynak: Haber Oku
Fazıl Say geliyor, Kaz Dağları konseri nerede, saat kaçta?

Kanadalı altın firmasının yaklaşık 200 bin ağacı kesip siyanürle altın arayarak doğa ve ağaç katliamı yaptığı Kaz Dağları'na destek her geçen gün artıyor. Türkiye ve dünya, ünlü piyanistimiz Fazıl Say'ın pazar günü Kaz Dağları'nda vereceğini konsere kilitlendi.. Vatandaşların yanısıra birçok sivil toplum kuruluşu, vakıf ve derneğin de katılım göstereceği konseri yabancı basın mensupları da yakından takip edecek. Bu kapsamda Fazıl Say'ın konseri dünya genelinde bir farkındalık oluşturacak..

Takip Et

26 Temmuz'dan bu yana Türkiye'nin akciğerleri Kaz Dağları'nda 'Su ve Vicdan Nöbeti' devam ediyor..  Dünyaca ünlü piyanistimiz Fazıl Say, Kaz Dağları'ndaki doğa ve ağaç katliamına dikkat çekmek için, Kaz Dağları'nda bir konser verecek. ,18 Ağustos günü Kaz Dağları’nda onbilerce kişiyle buluşacak olan sanatçı konser detaylarını bugün sosyal medya hesabından paylaştı.

Say'ın kendi piyanosuyla gelip vereceğini konseri bir çok yabancı basın mensubunun da takip etmesi bekleniyor

Konserin mesajı, "doğaya sahip çıkmak", "yaşamaya sahip çıkmak", "güzel ülkemize ve binlerce yıllık derin tarihimize sahip çıkmak." Bunu, büyük bir saygı ve sevgi ortamında yapacağız” diyen Say, Kaz Dağları için bir marş bestelediğini de duyurdu

Fazıl Say geliyor, Kaz Dağları konseri nerede, saat kaçta?
Fazıl Say geliyor, Kaz Dağları konseri nerede, saat kaçta?

İşte o açıklama;

1- Konser Çanakkale Belediyesi himayesinde gerçekleşiyor, Pazar sabah saat 11.00’de konser başlıyor (18 Ağustos)

2- Kirazlı Balaban mevkii , Çanakkale’ye yaklaşık 30 km. Sabah 09.30’da Çanakkale’den konsere otobüsler kalkıyor.

3- Konserde programda klasik müziğin değerli bestecilerinin eserleri ve kendi eserlerim var, tamamı piyano solo bir orman resitali,
sessiz ve sükunetli bir ortamda sesleri doğaya iletmek isterim, ayrıca bu doğa katliamını içeren bir de “Kaz dağları marşı” nı besteledim geçen hafta, onu da ilk kez o konserde çalacağım. (Marş’ın henüz sözleri yok)

Konserin mesajı, doğaya sahip çıkmak, yaşamaya sahip çıkmak, güzel ülkemize ve binlerce yıllık derin tarihimize sahip çıkmak. Bunu, büyük bir saygı ve sevgi ortamında yapacağız.

Bana konsere kaç kişi geleceği soruluyor, bu konuda hiç birimizin hiç bir fikri yok. Gelmek isteyen çok insan olduğunu biliyoruz.

"DOĞAL HAYATI KORUMA VAKFI" DA KATILIYOR

18 Ağustos Pazar günü, WWF (Doğal Hayatı Koruma Vakfı) ekibi, gönüllüleri, üyeleri, tüm destekçileri ve takipçileri ile birlikte orada olacak ve hep beraber #KazDağlarınaDokunma diyecek.

"Sen de olursan sesimiz daha güçlü çıkacak"
WWF ekibinin yayınladığı açıklama şöyle: 

"18 Ağustos Pazar günü 11.00'da Kaz Dağları'nda Fazıl Say'ın destek konserinde olacağız ve hep beraber #KazDağlarıHepimizin diyeceğiz. Sensiz bir kişi eksiğiz.

"Eğer yanımızda olursan sesimiz daha güçlü çıkacak. Geldiğinde bizi panda tişörtlerimizden tanıyabilirsin. Gelirken varsa panda tişörtünle gel, panda tişörtün yoksa, erken gelirsen biz verebileceğiz." 

*WWF Gönüllüleri buluşma saati 10:30

 

Fazıl Say geliyor, Kaz Dağları konseri nerede, saat kaçta?
Fazıl Say geliyor, Kaz Dağları konseri nerede, saat kaçta?
Kaynak: Haber Oku

Youtube Kanalımızı Takip Edin