Evlenemeyenlere Kayyum, Bekarlık vergisi..


yayincilar/haber-oku/haber-okux60.jpg Kaynak: Haber Oku
Evlenemeyenlere Kayyum, Bekarlık vergisi..

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, aile kavramının önemini anlatırken, gençlerin evlilik yaşının ilerlemesinden ve bazılarının hiç evlenmemesinden yakındı. Erdoğan, “Gençlerimizin evlilik yaşı ilerledi. Çoğu 30’u geçkin yaşta evleniyor. Kimi evde kalıyor.. Rabbimiz ne diyor. Nikahkanınız, çoğalınız.” ifadelerini kullandı.. Erdoğan'ın açıklamalarını değerlendiren Sözcü yazarı Murat Muratoğlu, Evlenemeyenlere kayyum atamasalar bari, bekarlık vergisi gelir mi, yorumunda bulundu..

Takip Et

Beştepe’deki, ‘engelli vatandaşların ve devlet korumasından yararlanmış gençlerin kamu kurumlarına yerleştirilmesi’ töreninde konuşan AKP'li Cumhurbaikanı Recep Tayyip Erdoğan, 128 binin üzerinde çocuğun kendi ailesinin yanında kalması için destek verdiklerini, kimsesiz çocukların korucu aileler sayesinde şefkatli ortamda yaşamasını sağladıklarını söyledi.

6 bin korucu ailenin 7 bin 200 çocuğa sahip çıktığını vurgulayan Erdoğan, “Vatandaşlarımızım ve korumaya muhtaç çocuklarımızın devlet ana ve devlet baba her zaman yanındadır” dedi.

‘Yıllarca kısırlaşma politikası güttüler’
Batı’nın çöktüğünü bunun nedeninin aile kurumunun zayıflaması olduğunu savunan cumhurbaşkanı şöyle devam etti: “Niye ben ‘En az üç çocuk’ diyorum güçlü milletler güçlü ailelerden oluşur. Yıllarca kısırlaşma politikası güttüler. Niye? Nüfus azalsın ben tam aksini savunuyorum. İnsan varsa sermaye, üretim, tüketim var. İnsan yoksa bunların hiçbiri yok. Batı ülkelerinin bazıları yok olacak. gençlerimizin evlilik yaşı ilerledi. Çoğu 30’u geçkin yaşta evde kalıyor. Kimi evde kalıyor. Hiç evlenmeyenlerin sayısı arttı.”

‘Evlilik dışı yaşam meşrulaştırılmaya çalışılıyor’
Erdoğan, ‘evlilik dışı yaşamın medya aracılığıyla meşrulaştırılmaya çalışıldığını’ belirterek, “Bu büyük tehlikeye hep beraber karşı koymalıyız.. Rabbimiz ne buyuruyor, ‘Nikahlanınız, çoğalınız’. Nikah dışı evlilik bizim anlayışımıza ters” dedi.

Sözcü yazarı gazeteci Murat Muratoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamarını değerlendirdi;

"BEKARLIK VERGİSİ.. EVLENEMEYENLERE KAYYUM"

Herhalde Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı yıllık izninden dönmedi… Yoksa koskoca Cumhurbaşkanı milletin evlenip evlenmeyeceğine neden karışır ki?

Devir kraldan çok kralcıların devri… Biri çıkıp da evlenmeyen ve en az 3 çocuk yapmayan teröristtir der mi? Evlenmeyenlere kayyum atamasalar bari… Bekarlık vergisi getirirler mi?

Kaynak: Haber Oku

Youtube Kanalımızı Takip Edin