Erzincan'da Altın Madeninde Facia!


yayincilar/haber-oku/haber-okux60.jpg Kaynak: Haber Oku
Erzincan'da Altın Madeninde Facia!

Son Dakika: Erzincan'ın İliç ilçesinde altın madeninde toprak kayması meydana geldi. Siyanür ve sülfürik asit dağları çöktü. Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun 10-12 kişinin toprak altında kalma ihtimalinin olduğunu ve arama çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Takip Et

Erzincan'ın İliç ilçesinde Anagold Madencilik Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin 2010 yılı aralık ayından itibaren altın üretimi yaptığı Çöpler Madeni'nde bugün saat 14.30 sıralarında Eski Değirmen mevkisinde toprak kayması meydana geldi.

Öte yandan Anagold'un yüzde 80'i Kanadalı SSR Mining'e, yüzde 20 payı ise Çalık Grubu'na aitti.

ERZİNCAN VALİSİ: GÖÇÜK ALTINDA KALAN VAR!
Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, göçük altında kalanların olduğunu belirterek şunları söyledi:

Erzincan'da Altın Madeninde Facia!
Erzincan'da Altın Madeninde Facia!

"Maden ocağının dışında toprak kayması sonucu. Madende göçük yok. İşçilerimizden toprak altında kalanların ihbarını aldık. Sayı tam net değil. AFAD, UMKE, arama kurtarma ekiplerimiz olaya müdahale ettiler. Bütün arkadaşlarımız burada. İçişleri Bakanımız Ali Yerlikaya'nın talimatıyla hepimiz bu olaya sahip çıktı. Toprak altında kaç vatandaşımızın kaldığını, sonucun ne olduğunu ara ara paylaşacağım. Hassas bir konu. Biz olayın olduğu yerdeyiz."


"10-12 KİŞİNİN TOPRAK ALTINDA OLMA İHTİMALİ VAR"
Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun, "10-12 kişinin toprak altında olma ihtimali var, arama çalışması sürüyor" derken İliç Belediye Başkanı Mustafa Gürbüz "Toprak altında kalanlar var tam sayı net değil. Arama çalışmaları sürüyor. Benzer bir durum yaşanmamıştı. Böyle bir kaza ilk" ifadelerini kullandı.

AFAD: 9 KENTTEN EKİP SEVK EDİLDİ
AFAD, söz konusu facia ile ilgili açıklama yaptı. 9 kentten ekiplerin sevk edildiğini söyleyen AFAD'ın açıklaması şöyle:

Erzincan'da Altın Madeninde Facia!
Erzincan'da Altın Madeninde Facia!

"Bugün saat 14.00 sıralarında Erzincan ilimiz İliç ilçesinde bir maden ocağında toprak kayması meydana gelmiş olup göçük altında vatandaşlarımız olduğu bilgisi alınmıştır.

Olay bölgesine Erzincan, Erzurum, Sivas, Rize, Malatya, Giresun, Diyarbakır, Tokat ve Tunceli il AFAD müdürlüklerimizden personel sevk edilmiştir."

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, soruşturma başlatıldığını ve 4 Cumhuriyet Savcısının görevlendirildiğini söyledi.

EKREM İMAMOĞLU'NDAN PAYLAŞIM
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İliç'te meydana gelen facia nedeniyle bir mesajı yayımladı. İmamoğlu'nun X hesabından yaptığı paylaşım şöyle: "Erzincan İliç'teki altın madeninde meydana gelen göçükte toprak altında kalan işçilerin bir an önce kurtarılması en büyük dileğimiz. Dualarımız maden işçileri için."

2022'de SİYANÜR FACİASI!
Erzincan’ın İliç ilçesindeki Çöpler Altın Madeni’nde 21 Haziran 2022’de yine bir facia meydana gelmişti. Bir boru hattındaki flanşın (boruları birleştiren parça) ayrılması sonucunda maden sahasında sızıntı olduğu, 20 tonluk siyanürlü sızıntının baraja karıştığı aktarılmıştı.

 

Kaynak: Haber Oku

Youtube Kanalımızı Takip Edin