Erdoğan konuşuyor canlı yayın


yayincilar/haber-oku/haber-okux60.jpg Kaynak: Haber Oku
Erdoğan konuşuyor canlı yayın

Erdoğan başkanlığındaki Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sona erdi. Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndaki toplantı, yaklaşık 3,5 saat sürdü.

Takip Et

Artan vaka sayıları sonrasında cevabı en çok merak edilen soru, tedbirlerde değişiklik olup olmayacağı. 2 hafta önce yapılan son toplantıda risk haritası güncellenmemiş, önlemlerin aynı şekilde devam etmesine karar verilmişti. Harita güncellenirse, bazı illerde uygulanan tedbirler değişecek. Vaka ve ağır hasta sayılarındaki artışın değerlendirilen toplantıda, risk haritasının da güncellenmesi bekleniyor.

ERDOĞAN'ın konuşmasından satırbaşları

Aziz milletim, değerli basın mensupları sizleri en kalbi duygularımla, muhabbetle selamlıyorum. Türkiye'nin bugüne kadar elde ettiği kazanımların gerisinde değişime ve reformlara olan bağlılığını korumuş olmasıdır. Milletimizle paylaştığımız reform gündemimizi yürüttük ve yürütüyoruz. Geçtiğimiz yıl yargı reformu, ardından buna uygun hukuki ve idari adımları atmaya başlamıştık. Ekonomide cari açığın azaltılması, çok sayıda reform mahiyetinde programı hayata geçirdik.

İnsan Hakları Eylem Planı'nda yer alan başlıkları ilgili kurumlarla birlikte hayata geçireceğiz. 3 hafta önce ekonomi reformumuzu kamuoyuna açıklamıştık. Türkiye ekonomisinin potansiyelinin, asıl dinamiklerinin göstergesi zaman zaman ortaya çıkan temelsiz ve derinliksiz finans hareketleri değil, bu reform gündemidir. 

Hukuktan ekonomiye kadar uzanan ve milletimiz tarafından memnuniyetle karşılanan reform programlarımızı takvimine uygun şekilde gerçekleşmesini sağlayacağız. Toplumun tüm kesimlerinden kendileriyle ilgili hususların yakın takipçisi olmaları, herhangi bir gecikme ve eksiklik durumunda konuyu ilgili kurumuyla ve ardından bizimle paylaşmalarını istiyoruz.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin ülkemize kazandırdığı yetenekleri salgın sürecinde çok daha iyi gördük. Sistemin özünü oluşturan hızlı karar alma mekanizması ülkemizin salgın döneminde pozitif yönde ayrışmasını sağlamıştır. 

Yeni anayasa süreci, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin tahkimi açısından da bir fırsat olacaktır. Yeni anayasa hazırlama sürecinin mümkün olan en geniş uzlaşmayla yürümesi ve ortaya çıkan metnin de 84 milyonu kucaklaması şarttır.

 

"AŞILAMA ÇALIŞMALARINDA OLDUKÇA İLERİ BİR SEVİYEDEYİZ"

Salgınla mücadelede en önemli araçlardan biri olan aşılama çalışmalarında oldukça ileri bir seviyedeyiz. Salgının olumsuz etkilerini en az seviyede tutmaya gayret ettik. 

 

Kaynak: Haber Oku

Youtube Kanalımızı Takip Edin