Erdoğan, İmamoğlu'ndan çekiniyor, randevu vermiyor


yayincilar/haber-oku/haber-okux60.jpg Kaynak: Haber Oku
Erdoğan, İmamoğlu'ndan çekiniyor, randevu vermiyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yunanistan'ın Türkiye ve Türk düşmanı yeni başbakanı Miçotakis'ı ilk tebrik eden isim oldu!.. 23 Haziran 2019 İstanbul seçimlerinde 807 bin oy farkıyla hezimete uğrayan başta Cumhurbaşkanı Erdoğan ve tüm AKP teşkilatları, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na kapılarını kapattı. İmamoğlu'nun ikinci randevu talebine de ret cevabı veren AKP İstanbul İl Başkanlığı adeta küskünleri oynarken, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İmamoğlu'na randevu vermemesinin altında 'çekingenlik' olduğu öne sürülüyor..

Takip Et

İBB başkanı Ekrem İmamoğlu İstanbul'da, sadece rakibi Binali Yıldırım'a karşı değil, başta Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakanlar, AKP, MHP ve devletin tüm kurumlarıyla yarıştı. İstanbul'da her gün iki miting yapacağını açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan da, MHP Lideri Bahçeli gibi erken havlu atmış ve Ankara'ya dönmüştü; ve İmamoğlu 23 Haziran gecesi 807 bin oy farkı ile tüm Türkiye'ye göz kırptı..

İmamoğlu'nun bu yükselişi sadece İstanbul ile sınırlı kalmadı. Türkiye genelinde muazzam bir destek ve karşılık bulan 'sevgi ve umut dili' Türkiye siyasetini de şekillendirdi. Yüzde 95 oranında medya ambargosuna rağmen sosyal medyada durdurulamaz bir büyüme ivmesi yakaladı.. İmamoğlu bugün AKP ve MHP seçmeni de dahil tüm ülkede, olası bir erken seçim durumunda 'açık ara Türkiye'nin yeni lideri' olarak kabul görüyor..

İMAMOĞLU'NA YOK, YUNAN BAŞBAKANA VAR

Yunanistan seçimlerini kazanan, Türkiye'yi KKTC'de işgalci olarak tanımlayan ve 'herhangi bir Türk tahriğine anında karşılık verilir' açıklaması yapan Yunanistan'ın Başbakanı Kiriakos Miçotakis'ı henüz seçim sonuları dahi kesinleşmeden ilk arayan ve kutlayan Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Erdoğan, niçin 'Dünya kenti İstanbul'un Başkanı Ekrem İmamoğlu'na' randevu vermez?

"ERDOĞAN ÇEKİNİYOR"

Tele1 programcısı ve Sözcü yazarı gazeteci Can Ataklı, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Erdoğan’la görüşürüm açıklamasının ardından Saray tarafından henüz bir randevu verilmemesinin altında 'çekingenlik' olduğunu öne sürdü

Ataklı’ya göre Erdoğan, “bu görüşmenin sonucunu tahmin edemiyor, kime yararı olacağını önceden kestirmiyor, bu nedenle de görüşmekten kaçıyor.

Can Ataklı’nın yazısından ilgili bölüm şöyle:
Erdoğan ve AKP İmamoğlu’nun ziyaretinden niye bu kadar korkar?
İktidar partisini ve tabii ki sarayı seçimde ezerek yenen Ekrem İmamoğlu, kendi seçmenini kızdırma pahasına, seçimlerden hemen sonra “İstanbul’un menfaati için Erdoğan’la görüşürüm” demişti.

İmamoğlu daha sonra tüm siyasi partileri ziyaret etme kararı almış.
İYİ Parti, HDP, Saadet, Vatan Partisi bu kapsamda ziyaret edildi.
AKP ise İmamoğlu’na bir türlü randevu vermiyor.

Belli ki saraydan henüz bir talimat almadılar.

Bu nedenle olumlu ya da olumsuz hiçbir şey söyleyemiyorlar, susuyorlar.
Aynı şekilde Erdoğan da randevu talebine cevap vermedi.
İmamoğlu, 15 Temmuz törenlerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’a “görüşme talebini”hatırlatmış ve “Ne zaman ziyaret edeyim?” diye sormuş.

İmamoğlu, Erdoğan’dan “Arkadaşlarım planlıyorlar” yanıtını aldığını anlattı.
Şaşırtıcı değil mi?
Erdoğan’ın “arkadaşları” çalışıyormuş.
Bu konuda ne çalışılır ki?
 
Erdoğan sadece “Ne zaman boşluk var, Ekrem Bey’e randevu verelim” der, arkadaşlar dediği adamları da randevu defterlerine bakarak uygun zamanı bulurlar, hepsi bu işte.

Ancak anladığım kadarıyla Erdoğan bu konuda biraz çekingen.
Çünkü son yaşanılan seçim hezimeti, yapılan hesapların tutmadığının da bir kanıtı.
Sanıyorum bu görüşmenin sonucunu tahmin edemiyor, kime yararı olacağını önceden kestirmiyor, bu nedenle de görüşmekten kaçıyor

YAZININ TAMAMI

Kaynak: Haber Oku

Youtube Kanalımızı Takip Edin