Erdoğan G20'de konuştu: Kaşıkçı'nın 7,5 dakikada öldürüldüğünün kanıtı var


yayincilar/haber-oku/haber-okux60.jpg Kaynak: Haber Oku
Erdoğan G20'de konuştu: Kaşıkçı'nın 7,5 dakikada öldürüldüğünün kanıtı var

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Arjantin'de düzenlenen G20 Liderler Zirvesi sonrası önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye ve bölgedeki terör örgütleri hakkında uluslararası kamuoyunun desteğini istedi. Erdoğan ayrıca Kaşıkçı cinayeti konusunda Suudilere sitem ederek cinayet hakkında '7,5 dakikada öldürüldüğünün kanıtı var' dedi. Erdoğan, Trump ile yapılan görüşmede Halk Bankası ve FETÖ elebaşı konularının görüşüldüğünü açıkladı.

Takip Et

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasından satır başları şöyle;

Doğu Akdeniz’deki hidrokarbon kaynaklarının asli sahiplerinden KKTC’nin haklarının emrivakilerle gaspedilmesine asla izin vermeyeceğiz.

Suriyeli mülteciler için 33 milyar dolar harcadık. Avrupa’nın söz verdiği yardımı kullanmakta da zorluklar yaşıyoruz.

G20 ülkeleri mültecilere ağırlık vermeli.

FETÖ’cüler kimi ülkeler tarafından korunuyor. PKK’lı teröristlerin binlerce TIR silahla desteklendiğini görüyoruz. Suriye’nin kuzeyinde ülkemizin ve bölgemizin güvenliğine tehdit oluşturan hiçbir yapıya izin vermeyeceğiz. Şehitler verme pahasına Suriye’de DEAŞ’a en ağır darbeyi indirdik. Fırat’ın doğusunu çok yakında kurtaracağız.

Dört yıla yakın süredir derinleşerek devam eden Yemen krizine artık acilen çözüm bulunması gerekiyor. Yemen halkının acıları en kısa sürede dindirilmelidir. Yemen’in bağımsızlığı, egemenliği, toprak bütünlüğü ve birliği mutlaka korunmalıdır.

Erdoğan G20'de konuştu: Kaşıkçı'nın 7,5 dakikada öldürüldüğünün kanıtı var
Erdoğan G20'de konuştu: Kaşıkçı'nın 7,5 dakikada öldürüldüğünün kanıtı var

Suudi Arabistan’dan yeterli desteği görmüyoruz. Bizim başsavcımız gerekli belgeleri verdi ama onların başsavcısı belge ve bilgi vermedi. Kimdir bu yerel işbirlikçi bunu açıklayacaksınız. Kimdir bu yerel işbirlikçi? Bunun cevabını alamadık. Bu kişilerin Türkiye’de yargılanması uluslararası toplumdaki soru işaretlerini ortadan kaldıracağına inanıyorum. Kaşıkçı’nın 7,5 dakikada boğularak öldürüldüğünün kanıtı var.

TRUMP VE PUTİN GÖRÜŞMESİ

Bir gazetecinin ABD Başkanı Trump ile hangi konuda görüştüğü sorusuna Erdoğan, “Kendisiyle Halk Bankası ve FETÖ elebaşı konusunda görüştük” yanıtını verdi.

Putin görüşmesi hakkında Erdoğan, “Yaptığımız görüşmelerle vizeler konusunda kısmi olarak vizelerin kaldırılması kararını Sayın Putin verdi” dedi.

Erdoğan G20 Sonrası Konuştu: Suriyelilere: 33 milyar dolar harcadık
Kaşıkçı’nın 7,5 dakikada boğularak öldürüldüğünün kanıtı var.
Kaynak: Haber Oku

Youtube Kanalımızı Takip Edin