Erdoğan'dan yeni Suriyeli açıklaması: Bu ülkeden gönderemeyeceksiniz


yayincilar/haber-oku/haber-okux60.jpg Kaynak: Haber Oku
Erdoğan'dan yeni Suriyeli açıklaması: Bu ülkeden gönderemeyeceksiniz

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan tepki çeken yeni bir sığınmacı açıklaması geldi. Erdoğan 'Biz bu görevde olduğumuz sürece bu kardeşlerimizi bu ülkeden geri gönderemeyeceksiniz..' ifadelerini kullandı.

Takip Et

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin genişletilmiş il toplantısında konuşuyor.

Erdoğan'ın konuşmasından başlıklar şöyle:

"2023 seçimleri de hem ülkemizin AK Parti hükümetleri dönemindeki kazanımlarının bir muhasebesi hem de 2053 vizyonumuzun habercisi olarak siyasi tarihimize nakşedilecektir.

Büyük ve güçlü Türkiye’nin inşasını tamamlayacağımız bir dönemin eşiğindeyiz.

Türkiye’nin gelişmekte olan ülke zincirini kırıp dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına girmesi 2023’te yapılacak tercihe bağlıdır. Çünkü bu bizim hedefimiz, bizim hayalimiz, bizim çabamız. Muhalefet tarafının yavrularıyla beraber ülkemize tek taahhüdü Türkiye’yi 20 yıl öncesine götürmek, yapılmış olan her şeyi mümkünse yıkmak, yıkamadıklarını da devre dışı bırakmaktır.

İLGİLİ HABER

Daha vahimi Kılıçdaroğlu muhalefet adına yeni ve daha iddialı bir hedef ortaya koydu. Kılıçdaroğlu kavga etmeye geldiğini açıkça söylüyor.

Mesela dün Meclis’te çıkmış, “Tayyip Erdoğan, Suriye meselesini BM’de hiç gündeme getirdi mi?” diye soruyor. Eline, diline dursun.

Anlaşılan o ki bu zat hiçbir BM toplantısını takip etmemiş. Bunların gözü var görmez, kulağı var duymaz. Yine dün çıkmış, “Tayyip Erdoğan bu meseleyi Avrupalılarla konuşmadı” diyor.  Avrupa ülkeleriyle bu konuda yüzlerce, belki binlerce görüşme yaptığımızdan, müzakereler yürüttüğümüzden, bizlere verilip de tutulmayan sözleri yüzlerine vurduğumuzdan muhakkak haberi yok.  Bu adamın neden haberi var ki... 

Sürekli örnek verdiği bürokratik kariyeri ülkemizin en büyük utanç sayfalarından biridir. Kendisinin ülkenin ve milletin herhangi bir meselesi hakkında dişe dokunur bir teklifine rastlamadık. Pek çok terör örgütünün maşalığını yaptığının şahidiyiz. Bu adamı nerede görürsünüz? Ankara'dan İstanbul'a teröristlerle kol kola yürüdüğünü görürsünüz. Teröristlere, yandaşlarıyla beraber onların cenaze törenlerine katıldığını görürsünüz.

Hiçbir terör örgütüne, hiçbir Türkiye düşmanına kullanmadığı ifadelerle bize saldırmayı siyaset sanan bu zavallı zatın dünkü hezeyanlarına da parti sözcümüz gerekli cevapları verdi.

Bu tablo karşısında kendisinin artık siyasetin değil, bu işin mütehassısı tabiplerin konusu olduğun karar verip işimize bakıyoruz. 

'BİZİM 40 YILI AŞAN SİYASI HAYATIMIZ HEP KAVGAYLA GEÇTİ'

Bu zatın geçtiğimiz haftalarda ifade ettiği, “Kavga etmeye geliyorum” sözü ve bununla bağlantılı olarak dile getirdiği “Ya bana katılın, ya önümden çekilin” meydan okumasını ben farklı bir yere koyuyorum. Siyasette mücadele anlamında kavga elbette vardır. Bizim 40 yılı aşan siyasi hayatımız hep bununla geçti.

Kimi çıkıyor sığınmacı düşmanlığı üzerinden insani tüm değerleri ayaklar altına alan nefret suçları işliyor, kimi çıkıyor artık gizleyemediği kibriyle herkesi ötekileştiriyor.

Ülkemizde şu anda muhacir olarak bulunan bu insanları biz ne Bay Kemal’in dedikleriyle ne onun yandaşlarının dedikleriyle bu ülkeden bu görevde olduğumuz sürece asla geri itmeyiz, ötelemeyiz.

Bay Kemal senin dün söylediğin bugün yoktur. Biz farklı bir medeniyetten geliyoruz. Bu medeniyette muhacirlik ve ensarlık var. Onun için de biz şu anda adeta ölümden ölüm beğen diyenlerin kovduğu, ülkelerinden kaçıp bize sığınan bu kardeşlerimize kapılarımızı nasıl açtıysak bundan sonra da yine aynı şekilde korumaya devam edeceğiz.

GÖREVDE OLDUĞUMUZ SÜRECE BU ÜLKEDEN GERİ GÖNDEREMEZSİNİZ

Bu kardeşlerimizden kendi inisiyatifleriyle geri dönmek isteyenler geri döneceklerdir. Silah dayayarak düşmana teslim etmeyiz Bay Kemal.  Biz bu görevde olduğumuz sürece bu kardeşlerimizi bu ülkeden geri gönderemeyeceksiniz

Kaynak: Haber Oku

Youtube Kanalımızı Takip Edin