Erdoğan'dan satılık 'az kullanılmış sahil ve koylar'


yayincilar/haber-oku/haber-okux60.jpg Kaynak: Haber Oku
Erdoğan'dan satılık 'az kullanılmış sahil ve koylar'

Resmi Gazete’de yayımlanan kararda, ülkenin en önemli turizm bölgesi olan Muğla’nın Bodrum ve Datça ilçelerindeki toplam 7 milyon metrekareden büyük araziler AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla satış listesinde yer aldı. CHP'li vekil Alban karara sert tepki gösterdi. Alban 'Erdoğan milli varlıklarımızı sata sata bitiremedi.. Bu devran elbet dönecek ve kamu yararına olmayan, ülkemize ve milli değerlerimize zarar veren tüm satışlar kamulaştırılarak milletimize geri kazandırılacak.' ifadelerini kullandı.

Takip Et

AKP iktidarı döneminde, koruma altındaki birçok kamu arazisi özelleştirme programına alındı. 20 yıllık AKP iktidarında, çok sayıda kamu arazisi imara açıldı ve yandaş şirketlere ihale edildi.

GErçek GÜndem'de yer alan habere göre; son olarak 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla 7 milyon metrekare değerli arazi satışa çıkarıldı.

DATÇA’NIN DENİZ KIYILARINI SATACAKLAR
Resmi Gazete’de yayımlanan kararda, ülkenin en önemli turizm bölgesi olan Muğla’nın Bodrum ve Datça ilçelerindeki büyük araziler de satış listesinde yer aldı.
Kararla birlikte, Datça’nın Kızlan mahallesinde deniz kıyısında yer alan on binlerce metrekarelik 17 parsel Özelleştirme İdaresi tarafından ihaleye çıkarıldı.

“BİR MEMLEKETİN MALI BU KADAR YANDAŞA PEŞKEŞ ÇEKİLEMEZ”
Konuyla ilgili Gerçek Gündeme konuşan CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban, AKP döneminde yapılan kamu arazisi satışlarına tepki gösterdi.

Alban, “Özelleştirme Kurumu adı altında buralar satılıyor. Datça’da, Muğla’da, Bodrum’da, Akyaka’da, buralar devletin kendi mülkü. Bu mülklerin tamamında, ekmek kadar, su kadar, aldığımız nefes kadar tüyü bitmemiş yetimin hakkı vardır” dedi.

CHP’li Alban devamında, “Bir memleketin malı bu kadar yandaşa peşkeş çekilemez. Bu gerek Datça’daki, gerek Bodrum ve Muğla Akyaka’daki hazineye ait mülklerin satışı doğru değildir. Bu alanlar Özel Çevre Koruması altındadır. Bu alanların birçok yeri doğal SİT karakteri altında korumadadır. Boş bulduğunuz her yer vatandaşa ait değilse kamudaysa, bu alanların hepsini satmak mı zorundasınız” ifadelerini kullandı.

“VATANDAŞI DEVLETE DAVA AÇMAYA ZORLUYORLAR”
CHP’li Alban ayrıca, Bodrum Ortakent’te de imara açılan araziler olduğunu, köylülerin açtığı davayı kazanmasıyla yürütmeyi durdurma kararı aldıklarını ifade etti.

Alban şunları söyledi: SATA SATA, PEŞKEŞ ÇEKE ÇEKE..

Tespit ettikleri her yeri satıyorlar. Bu memleketini malını sata sata, yandaşa peşkeş çeke çeke devleti kalkındıramazlar. Bu devlet ancak doğru bir yönetim şekliyle kalkınır.

Bodrum Ortakent’teki yer de aynı şekilde, buralara bakılırsa ya yayla ya mera çıkacak. Bu alanlar eskiden oradaki yurttaşların hayvanlarını otlattığı meralardı. Buraları imara açtılar, köylüler dava açtı ve yürütmeyi durdurma kararı çıktı. İmar iptal edildi.

Vatandaşı, devlete karşı dava açmaya zorluyorlar. Yargı mensuplarının da vatandaşın da iktidarın yönetim şekline dayanacak gücü kalmadı. Kamuya ait mallar devletindir, bunlar kamuda kalmalı ve doğa yağmalanıp yandaşa peşkeş çekilmemelidir. Bu alanların planlanmasında yerel yönetimlerin de görüşleri alınmalıdır. Bu alanların kesinlikle satışı durdurulmalıdır.” Kaynak;

Kaynak: Haber Oku

Youtube Kanalımızı Takip Edin