Erdoğan'dan Libya'ya asker açıklaması ve İncirlik-Kürecik resti


yayincilar/haber-oku/haber-okux60.jpg Kaynak: Haber Oku
Erdoğan'dan Libya'ya asker açıklaması ve İncirlik-Kürecik resti

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, katıldığı canlı yayın programında açıklamalarda bulunuyor. Erdoğan, "Libya'ya asker gönderimi konusunda ise böyle bir davet, böyle bir talep Libya tarafından Türkiye'ye gelecek olursa, nasıl bir inisiyatif üstleneceğimize dair, ülkemiz bunun kararını verecektir" dedi. Erdoğan, ABD'nin 'Ermeni' kararına ilişkin "Bu aldığınız kararların bir kıymetiharbiyesi yok. Kapatılması gerekiyorsa İncirlik ve Kürecik'i kapatırız. Türkiye kabile ülkesi değildir" dedi. Erken seçime ilişkin de konuşan Erdoğan, “Bunu defaatle söyledim Sayın Bahçeli de aynı şekilde söyledi. Seçimimiz 2023 Haziran’dır buradan sapmamız mümkün değildir” dedi.

Takip Et

İşte Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar;

(Libya ile mutabakat muhtırası) Burada Sevr'in aslında ters yüz edilmesi var. Böyle bir adım atılmış durumda. Şimdi de güvenlik ve askeri iş birliği anlaşması, ayrıca Meclisimize sunuldu. O da Meclisimiz onayladıktan sonra yürürlüğe girecektir.

Libya'ya asker gönderimi konusunda ise böyle bir davet, böyle bir talep Libya tarafından Türkiye'ye gelecek olursa, nasıl bir inisiyatif üstleneceğimize dair, ülkemiz bunun kararını verecektir.

Doğu Akdeniz havzası önemli hidrokarbon rezervlerine sahip. Son dönemde bazı şirketlerin keşif haberlerini de duyuyoruz. Olur ki belki yanımıza uluslararası camiada güçlü olan bazı şirketleri de alma durumu söz konusu olabilir.

(ABD Senatosunun 'Ermeni' kararı) Her şeyden önce Amerika Birleşik Devletleri iç siyasetindeki kamplaşmanın aleyhimize sonuçlar doğurduğunu, bazı çevrelerin Trump'ı zayıflatmak amacıyla ülkemizle ilgili gelişmeleri kendi çıkarları için suistimal ettiklerini üzüntüyle görmekteyiz. Bu aldığınız kararların bir kıymetiharbiyesi yok. Çünkü bu kararlarınız tamamen siyasidir.

Erdoğan'dan Libya'ya asker açıklaması ve İncirlik-Kürecik resti
Erdoğan'dan Libya'ya asker açıklaması ve İncirlik-Kürecik resti

“İNCİRLİK’İ DE KÜRECİK’İ DE KAPATIRIZ”

Türkiye’nin gerektiğinde yaptırımlarda bulunabileceğini ifade eden Erdoğan, “ABD’nin ilişkilerimizde tamiri mümkün olmayan adımlar atmaması, her iki taraf için de çok önemlidir. Yeri geldiği zaman otururuz bütün heyetlerimizle beraber, kapatılması gerekiyorsa İncirlik’i de kapatırız, Kürecik’i de kapatırız. Bunlar bu tür şeyleri yapar da biz de elimiz boş duracak değiliz. Çok açık ve net, rahatlıkla söyleyeyim. Amerika’da Kızılderililerle ilgili olarak bunu söylememek konuşmamak mümkün mü? Kızılderililerin tarihi, Amerika’nın yüz karasıdır” ifadelerini kullandı.

"ERKEN SEÇİM"

Erken seçime ilişkin de konuşan Erdoğan, “Bunu defaatle söyledim Sayın Bahçeli de aynı şekilde söyledi. Seçimimiz 2023 Haziran’dır buradan sapmamız mümkün değildir” dedi. 

KANAL İSTANBUL AÇIKLAMASI

Kanal İstanbul Projesi’ne ilişkin soruya ise Erdoğan, “Çok farklı proje. Bu projeyi başlattığımız zaman dünyadaki bütün kanalları incelettik. Yapımı en az 6-7 yılı bulur. Şu anda bu birilerini ciddi manada rahatsız ediyor. Çünkü bunların zaten bu ülkede bir dikili ağaçları bile yok.” yanıtını verdi.

Kaynak: Haber Oku

Youtube Kanalımızı Takip Edin