Erdoğan'dan erken seçim sinyali: Partiye yeni üyeler kazandırın


yayincilar/haber-oku/haber-okux60.jpg Kaynak: Haber Oku
Erdoğan'dan erken seçim sinyali: Partiye yeni üyeler kazandırın

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda konuştu. AKP kadrolarında 'revizyon sinyali' veren Erdoğan isim vermeden partiden istifa edenlere göndermede bulunarak "Ülke genelinde hizmet eden dava adamlarının emeğini, kibirleri boylarını aşanların kaprislerine feda etmeyeceğiz. Biz dedikodulara asla kulak asmadan kendi işimize bakacağız. Yeni üye kazandırma çalışması AK Parti teşkilatları için daimi bir görevdir" ifadelerini kullandı.

Takip Et

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AKP Genel Merkezi’nde düzenlenen Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda konuştu.

Erdoğan’ın konuşmasından satır başları:

Partimizin 18. kuruluş yıl dönümünde geçmişten bugüne bir muhasebe yapma fırsatı bulduk.

ÜYE SAYISINDA 290 BİN AZALMA
Erdoğan “Şu an itibarıyla partimizin 10 milyonun üzerinde üyesi var. Böyle büyük bir üye kaydına mensup bir başka parti söz konusu değil. Üye listelerimizi güncelliyor, ölümler ve diğer sebeplerle kayıtları düşenleri belirliyoruz. Üye sayımızda, yüzde 95’ten fazlası vefatlardan kaynaklanan yaklaşık 290 bin kişilik bir eksilme olduğunu gördük. İl, ilçe ve belde başkanlarımızın yeni, üye kayıt işlemlerini aksatmadan sürdürmeleri önemlidir. Delege listelerinin yenilenmesi, kongrelerin yapılması, kadın ve gençlik kollarımızın da kongrelerini gerçekleştirmesi gerekiyor. Partimizin 10 milyonun üzerinde üyesi var. Böyle büyük bir üye kaydına mensup başka bir parti söz konusu değil.

Tüm bu çalışmaların önümüzdeki Temmuz ayına kadar bitirilmesini hedefliyoruz. Ak Parti’nin en büyük özelliği sürekli kendini yenileme, tazeleme kabiliyetine sahip olmasıdır.” dedi.

Erdoğan'dan erken seçim sinyali: Partiye yeni üyeler kazandırın
Erdoğan'dan erken seçim sinyali: Partiye yeni üyeler kazandırın

Son dönemde ihraçlar ve parti içi tartışmalarla gündeme gelen AKP’de son 1 yılda üye sayısı 10 milyon 719 bin 234’den 9 milyon 931 bin 103’e düştü. Bu rakamlarla birlikte 2018 Ağustos ayından beri AKP’deki üye sayısı 788 bin 131 azalmış oldu.

TEMMUZ AYI 'ERKEN SEÇİM' SİNYALİ OLARAK ALGILANDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın partiye üye kazandırılma işlemlerini önümüzdeki Temmuz ayına kadar sonlandırılması yönünde öngörüde bulundu. Temmuz ayı ise '2020'de erken seçim' mi sorularına neden oldu

 

Kaynak: Haber Oku

Youtube Kanalımızı Takip Edin