Erdoğan: Bu hafta sonu da sokağa çıkma yasağı olacak


yayincilar/haber-oku/haber-okux60.jpg Kaynak: Haber Oku
Erdoğan: Bu hafta sonu da sokağa çıkma yasağı olacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı'na video konferansla katıldı. Toplantı sonrası Erdoğan açıklama yaptı... Erdoğan, hafta sonu uygulanan sokağa çıkma yasaklarının önümüzdeki hafta sonları da devam edeceğini açıkladı.

Takip Et

Pazar gecesi İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun istifasını açıklamasının ardından yaşanan süreç sonrası Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’daki Huber Köşkü’nde video konferans yöntemi ile Kabine toplantısı gerçekleştirdi.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları;

Türkiye koronavirüs ile mücadelesini kararlılıkla sürdürüyor.  Hiçbir eksiğimiz yoktur, tedarikte de sıkıntı yaşamıyoruz. 32 milyon vatandaşımıza Sağlık Bakanlığı’nın doğrulama mesajı gitmiştir. Sağlık kurumlarımız hem tedavi hem de yoğun bakım üniteleri olarak salgınla başa çıkabilecek kapasitedir.  

Yoğun bakım yatağı sayımız 40 bini buluyor. Hadımköy'de de 100 Derince'de 250 yataklı yeni hastaneler kuruyoruz.

Toplam test sayısında en başlardaki gruplarda yer alıyoruz. Toplamda 410 binin üzerine çıktık. Test oranımız vaka oranımız aşağı yönlüdür. Taburcu olan hasta sayımız 5 bine yaklaştı. 

Ülkemizi koronavirüs ile mücadelede örnek gösteriyorlar. Bizden destek isteyen her ülkenin çağrısına imkânlarımız doğrultusunda cevap vermeye çalışıyoruz.

Karşımızdaki tehlike dinamik bir süreci yönetmemizi gerektiriyor. Aldığımız tedbirleri güncelliyor ve geliştiriyoruz. Sokağa çıkama yasağı da bu tedbirlerden biridir. Gereksiz kargaşanın bir daha tekrar etmemesi için gereken tedbirleri alacağız.

İçişleri Bakanımızın bu konudaki sorumluluğu üstlenerek gösterdiği hassasiyeti takdirle karşılıyorum ama istifasını kabul etmedim.Terörle mücadele, tabii afetler sonrası yürütülen çalışmalar ve son olarak koronavirüs salgınında kamu güvenliğini sağlamadaki başarılarına yakinen şahit olduğumuz Bakanımız, görevine devam ediyor. Verdiği destekten dolayı Sayın Bahçeli’ye teşekkür ediyorum. Hafta sonları sokağa çıkma yasağını ihtiyaç duyuldukça sürdürme kararı aldım. 17 Nisan - 19 Nisan arası sokağa çıkma uygulanacak. 

Milletimizin moralini bozmak için gece gündüz çalışanlar, gün gelecek kendi nefret çukurlarında boğulup gideceklerdir. Ülkenin kendilerini tek sahibi sana bu hastalıklı zihniyet sahipleri insanlara diyorum ki ‘Düşün artık milletin yakasından’ milletin değerlerine onuruna yapılan açıklamanın tetikçisi sizsiniz.

Türkiye Cumhuriyeti, şartlar ne olursa olsun her bir vatandaşının can ve mal güvenliğini temin gibi sağlık, gıda, temizlik malzemesi ihtiyacını karşılayabilecek güce sahiptir. Her önlemi alıyoruz.

4,5 milyon vatandaşımıza doğrudan nakit desteği sağladık. İşten çıkarmaların önüne geçiyoruz.

Kaynak: Haber Oku

Youtube Kanalımızı Takip Edin