Erdoğan 'Benim kitabımda geri adım atmak yok' dedi


yayincilar/haber-oku/haber-okux60.jpg Kaynak: Haber Oku
Erdoğan 'Benim kitabımda geri adım atmak yok' dedi

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, büyükelçiler krizi hakkında yaptığı açıklamada, "Ben nasıl geri adım attım? Ben taarruzdayım. Benim kitabımda geri adım atmak yok" İfadelerini kullandı. Erdoğan'ın açıklamalarının aksine ABD'den yapılan açıklamada üstü kapalı bir tehdit dili kullanılmış ve 'Erdoğan'ın sözlerinin not edildiği' duyurulmuş, 10 büyükelçinin açıklamalarının Viyana Sözleşmesi'ni ihlal etmediğine dikkat çekilmişti.

Takip Et

Erdoğan, açıklamasında, "Atmış olduğumuz adım birilerine gövde gösterisi değil, sadece Türkiye’de görev yapan büyükelçilerin Türkiye’nin iç işlerine müdahil olmaması anlamındadır" dedi.

Erdoğan, şöyle devam etti: "Bu ülkede görev yapan büyükelçinin, neyin nereye varacağını çok iyi bilmesi lazım. Bilmiyorsa, Viyana Sözleşmesi'nin 41'inci maddesini hatırlatmış olduk."

"BEN TAARRUZDAYIM"

10 büyükelçi kriziyle ilgili ABD basınındaki manşetlerin sorulması üzerine Erdoğan, "Ben nasıl geri adım attım? Ben taarruzdayım. Benim kitabımda geri adım atmak yok" ifadelerini kullandı.

TEZKERE AÇIKLAMASI

Suriye ve Irak tezkerelerine değinen Erdoğan, "HDP ile CHP zillet ittifakı olarak cibilliyetlerinin gereğini yaptı. Terörle mücadeleyi onların desteğinin dışında sürdürüyoruz" diye konuştu.

BİDEN İLE GÖRÜŞME

ABD Başkanı Joe Biden ile görüşmeye değinen Erdoğan, "Glasgow’da görüşmemiz olacak. Bu görüşmede tabii ki en önemli maddemiz, malum bizim F-35 konumuz" dedi.

Kaynak: Haber Oku

Youtube Kanalımızı Takip Edin