Erdoğan, 20 ilin başkan adaylarını açıkladı: İşte isimler


yayincilar/haber-oku/haber-okux60.jpg Kaynak: Haber Oku
Erdoğan, 20 ilin başkan adaylarını açıkladı: İşte isimler

Son dakika.. Cumhurbaşkanı Erdoğan, AKP'nin grup toplantısında konuştu.. Erdoğan Ankara ve İzmir dahil 20 ilin belediye başkan adayını açıkladı. Ancak yapılan hazırlıklar sırasında Ankara ve İzmir adayının yanlışlıkla ekrana yansıtılması sürprizin tadını kaçırdı..

Takip Et

AKP’de bugün 20 belediye başkanı adayının isminin açıklanması beklenirken gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın grup toplantısına çevrildi.

İSTANBUL'DA BİNALİ YILDIRIM

AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım oldu. Açıklama Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Arjantin dönüşü yapılacak

İZMİR'DE ZEYBEKCİ, ANKARA'DA ÖZHASEKİ

AKP grup toplantısı öncesi yapılan hazırlık sırasında partinin Ankara ve İzmir Büyükşehir belediye başkan adaylarının ismi ekrana yanlışlıkla yansıtıldı. Habertürk muhabiri “İzmir için Nihat Zeybekci, Ankara için Mehmet Özhaseki açıklanacak” iddiasında bulundu.

Erdoğan 20 ilin belediye başkan adayını açıklıyor:

Afyonkarahisar: Mehmet Zeybek 
Ankara: Mehmet Özhaseki 
Balıkesir: Yücel Yılmaz
Bingöl: Erdal Arıkan
Çanakkale: Ayhan Gider 
Çankırı: Hüseyin Boz
Çorum: Halil İbrahim Aşkın
Eskişehir: Burhan Sakallı
Hatay: İbrahim Güler
İzmir: Nihat Zeybekci
Karaman: Mahmut Sami Şahin
Mardin: Mehmet Vecdi Kahraman
Konya: Uğur İbrahim Altay
Muş: Feyat Asya
Sakarya: Ekrem Yüce
Sivas: Hilmi Bilgin
Tokat: Eyüp Eroğlu
Trabzon: Murat Zorluoğlu
Uşak: Mehmet Çakın
Yozgat: Celal Köse

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

 Sancaktepe'de hayatlarını kaybeden askerlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Bugün ebediyete uğurlayacağımız şehitlerimizin ailelerine başsağılığı dileklerimi ifade ediyorum, yaralı askerimize rabbimden şifa niyaz ediyorum. Halen sınırlarımız içinde ve dışında görev yapan tüm askerlerimize başarılar diliyorum.

Erdoğan, AKP'nin 20 ilin başkan adayları açıklıyor: İşte ilk isimler
Erdoğan, AKP'nin 20 ilin başkan adayları açıklıyor: İşte ilk isimler

Akdeniz’de Ege ve Kıbrıs’taki haklarımız meselesi Türkiye’nin üzerinde hassasiyetle durduğu konulardır. Arkasına Avrupa devletlerini alan Yunanistan ve Rum kesiminin davranışları tehdit eder hale gelmiştir. Uluslararası hukuktan doğan haklarımızı sonuna kadar kullanmakta ve buna karşı çıkanlara hadlerini bildirmekte kararlıyız. Fırsatçılık kötüdür, Akdeniz’de hakları olmayan alanlarda ekonomik ve siyasi hakimiyet kurmak isteyenlere fırsat vermeyeceğiz.

Mülteci akını karşısında adeta tir tir titreyenler konu petrol, doğalgaz ve siyasi rant olduğunda birden aslan kesiliyorlar. Ne Doğu Akdeniz’de ne de diğer bölgelerde kendi tezlerimizden en küçük bir taviz vermeyeceğiz.

Bölgemizdeki DEAŞ balonunu Türkiye’nin Fırat Kalkanı Harekatı patlatmıştır. Buradan tüm dünyaya sesleniyor ve diyorum ki Suriye’de DEAŞ yoktur, yedekte bekletilen eğitilen birtakım küçük çeteler vardır.

DEAŞ bahanesiyle herkes Suriye’de çıkar ve rant peşinde koşarken biz risk alarak sahaya girdik ve en ağır darbeyi vurduk. İslam’ın başındaki en büyük dertlerden biri olan bu örgütü biz çökertmeye başladık ama DEAŞ’a karşı olduğunu söyleyenler ne yazık ki DEAŞ’a karşı en ufak bir mücadele dahi vermedi.


Türkiye sınırlarında tek bir DEAŞ unsuru kalmadığı halde onbinlerce kişiyi saldıranların derdinin terör olmadığı açıktır. Kandil’deki terör elebaşlarının başına ödül koyanlar onların emirleriyle gezenlerle iş tutuyorlar.

Az sonra burada 20 adet büyükşehir adayımızın ismini açıklayacağız. İnşallah Güney Amerika rönüşü kalan adaylarımızın ismini döndüğümüzde onları da açıklayacağız.

Ekonomide mariz kaldığımız saldırıların etkilerini yavaş yavaş siliyoruz. Bazı kesimlerin hala bekle gör politikasına devam ettiklerini görüyoruz. Gün kaynakları kullanma günüdür. Aralık ayında çok önemli gelişmeler bekliyoruz. İstanbul Havalimanı’nın TANAP’ın açılışını yaparak Türkiye dünya gündeminde en üst sırada yer almıştır. Turizm işte rekor üstüne rekor. 2019’a güçlü bir giriş yapacağız.

"GÜN FIRSATLARI DEĞERLENDİRME GÜNÜ"

Ekonomide yaz aylarında maruz kaldığımız saldırıların etkilerini siliyoruz. Seçim ikliminin bu olumlu gidişi engellemesine izin vermeyeceğiz. Bazı kesimlerin bekle gör politikasına devam ettiklerini görüyoruz. Gün fırsatları değerlendirme günüdür. Uluslararası yatırımcıların ilgisi örnek olmalıdır. Aralık ayında çok olumlu gelişmeler yaşanmasını bekliyoruz. Turist sayısı 40 milyonu aşıyor, rekor üzerine rekor. Hala tereddütte kalmak bizim insanımıza yakışmıyor. Aralık itibariyle yeni bir istihdam ve yatırım seferberliği başlatarak 2019'a iyi bir giriş yapacağız.

SEÇİM MANİFESTOSU GELECEK AY

Seçim manifestomuzu önümüzdeki ay ilan edeceğiz. 2019'da gönül belediyeciliğimizi ifade eden bir vizyonla milletimizin karşısına çıkacağız. Biz eserlerimizle konuşuyoruz. Ana muhalefet gibi yalanlarla değil. Belediye hizmetinin manisi olmaz. telefonu çaldığında açılmayan bir belediye başkanının başarılı olması mümkün değildir. Bu ana muhalefet rahatsız oluyor söyleyince. İstanbul'a belediye başkanı olduğumda muslukları akmayan İstanbul'u CHP'den almıştım. Gazetelerin maske dağıttığı İstanbul'u CHP'den almıştım. Neden rahatsız oluyorsun, bunları konuşmayacak mıyız? Siz kaçacaksınız biz kovalayacağız. Partimde de bu tür arkadaşlar varsa kusura bakmasından onlarla yürümeyiz. Bu işleri yapamayan belediye başkanı koltuğun işgalcisidir.

"BEŞİKTAŞ, KADIKÖY TÜRKİYE GERÇEĞİNİ YANSITMIYOR"

Ana muhalefet partisi CHP tek parti döneminden beri hizmet ve projeden uzak bir anlayışla ülkemiz siyasetini zehirlemiştir. Belirli kesimlerin ideolojik fanatizmlerini istismar ederek kurdukları düzeni korumak gayeleridir. Bu nedenle CHP oyunu artırmak için teslim aldığı kesimlerin gözlerini açmasını engellemek için siyaset yapmaktadır. Çankaya, Beşiktaş, Kadıköy, Şişli gibi yerlerdeki seçim sonuçlarına bakın hiçbirinin ülke gerçekleriyle ilgisi olmadığını görürsünüz. Türkiye yansa da şaha kalksa da bunların umurlarında değildir. Buralardaki seçmen profili Türkiye pastasının kaymağını yiyen kesimden oluşuyor. Bu ilçelerde yaşayan sağduyulu vatandaşlarımız bilir ki bu ilçeler bugünkü seviyesine, belediyelerin değil büyükşehir belediyesinin ve hükümetin yatırımları sayesinde gelmiştir.

"CHP BİZİM ADAYLARIMIZI AÇIKLAMAMIZI BEKLİYOR"

CHP büyükşehirlerde AK Parti'nin  adaylarını açıklamasını bekliyor. Ona göre aday açıklayacakmış, çünkü mihenk taşı AK Parti de onun için. İşte biz bugünle birlikte 60 büyükşehir ve il başkan adayımızı açıklamış oluyoruz. Buradan CHP yönetimine bir ödev veriyorum. Bu 60 kişilik listeyi önlerine alsınlar, hepsine göre karşılarına isim koysunlar. CHP'ye gönül veren seçmen kardeşlerime diyorum ki; gelin 31 Mart'ta bu köhne zihniyete son verin."

 

 

Kaynak: Haber Oku

Youtube Kanalımızı Takip Edin