Erdoğan, 6 Ay Önce Açılışını Yaptığı Hastanenin Açılışını Tekrar Yapıyor


yayincilar/haber-oku/haber-okux60.jpg Kaynak: Haber Oku
Erdoğan, 6 Ay Önce Açılışını Yaptığı Hastanenin Açılışını Tekrar Yapıyor

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da düzenlenen toplu açılış töreninde konuşuyor. Erdoğan'ın açılışını yaptığı yerlerden birisi de 6 ay önce açılışını yaptığı Sultangazi Haseki Hastanesi oldu. Erdoğan konuşmasında, İşte Ordu Valimize ‘it’ diyor. Ondan sonra ‘it demedim, basit dedim’ diyor. Dürüst ol dürüst. Siyasete dürüstlük yakışır. Başındaki adam gibi yalan değil. Biz İstanbulumuzu bu yalancılara teslim edemeyiz. Öyleyse kapı kapı dolaşacağız. . ifasdelerini kullandı

Takip Et

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) kararıyla mazbatası elinden alınan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu için "Binali kardeşimin rakibi FETÖ'yle beraber" ifadesini kullandı. Erdoğan, İmamoğlu'nun Ordu Valisi Seddar Yavuz'a "it" dediğini söylerken "Seçimden sonra bunun hesabını vereceksin" dedi. Erdoğan, İmamoğlu'na yüklendiği konuşmasında CHP adayının adını geçirmemeye özen gösterdi ve kullanmadı.

İstanbul'da 6 ay önce açılışı gerçekleştirilen Sultangazi Haseki Hastanesi'nin de içinde yer aldığı 'toplu açılış töreni'nde konuşan Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları şöyle:

Çıkmış bir tanesi diyor ki çok enteresan '24 yılda ne yaptınız?' diyor. Kardeşlerim bakınız sadece şu eser bu işin en güzel ifadesidir. Yahu 24 yıl önce şu andaki Sultangazi var mıydı? Bu Sultangazi ne haldeydi? Ama biz geldik, Sultangazi’yi tüm altyapısıyla, hastaneleriyle, okullarıyla, ulaşımıyla, doğal gazıyla her şeyiyle tepeden tırnağa modern bir ilçe haline getirdik. Zaten biz geldiğimizde ilçe değildi. Sonra burayı da ilçe haline getirdik. Büyükşehir Belediyemizin kentsel dönüşüm konutları, spor tesisleri, öğrenci yurdu, millet bahçesi, Habipler itfaiye binası gibi ilçemize kazandırdığımız pek çok eserin açılışını bugün açıyoruz. Ne yaptınız diyenlere cevap. Bu sadece Sultangazi. İstanbul’u konuşmuyorum.

"Bize Mursi'yi hatırlatanlarla yarışıyoruz"
Öncelikle bugün burada tabi bir konuyu da sizinle paylaşacağım. O da şu; esaretten şehadete yürüyen Mısır halkının seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi kardeşimize bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum. Ve ne yazık ki aynı tarihte içeri alındı ve aynı tarihte maalesef 6 yıl sonra cezaevinde mahkeme salonunda şehadete yürüdü. Darbeyle devrildiğinde bize Mursi’nin sonunu hatırlatanların bugün aynı çirkinliği sergiliyor olmaları önümüzdeki kirli zihniyetin hala varlığını sürdürdüğünü işaret ediyor. Bize Mursi’yi hatırlatanlarla biz şu anda yarışıyoruz. Şu anda unutmayın Pazar günü yapılacak seçimde; bir tarafta bize Mursi’yi hatırlatanlar var diğer yanda adaletle bu yolda yürüyecek olanlar var. Onun için şu 5 gün çok önemli; durmak yok, yola devam. Çok koşacağız, çok çalışacağız. Ben şunu söylüyorum. Zalimler için yaşasın cehennem.

"Ordu Valimize ‘it’ diyor."
Ordu valimize 'İt' diyor, 'İt' demedim diyor, basitleşme dedim diyor. Dürüst ol, dürüst. Siyasete dürüstlük yakışır. Biz İstanbul'umuzu bu yalancılara teslim edemeyiz. Kapı kapı dolaşacağız. Telefonlarımız susmayacak. 31 Mart seçimlerinin İstanbul'daki galibi hiç şüpheniz olmasın Cumhur İttifakı'dır, AK Parti'dir. 

İmamoğlu'na: FETÖ ile beraber
O tweetlerde de nerede olduğu belli. Nerede FETÖ ile beraber. Ama bunlarda biliyorsunuz yalan çok. Ne diyorlar? “Benim onlarla alakam yok” Yahu hepsi kayıtlarda var. İşte Ordu Valimize ‘it’ diyor. Ondan sonra ‘it demedim, basit dedim’ diyor. Dürüst ol dürüst. Siyasete dürüstlük yakışır. Başındaki adam gibi yalan değil. Biz İstanbulumuzu bu yalancılara teslim edemeyiz. Öyleyse kapı kapı dolaşacağız. Telefonlarımız susmayacak.

"Binali Yıldırım kardeşimin rakibine söylüyorum"
Beyefendi alınmış. Binali Yıldırım kardeşimin rakibine söylüyorum: 'Çaldılar' ifadesi hukuki değildir ama siyasidir. Biz siyasiler birileri bir şeyi çaldıysa çaldı deriz. Hukuk ifadesi usulsüzlüktür. Burada hem usulsüzlük var hem yolsuzluk var. Müsaade edin de bunu söyleyelim. Seçimlerin yenilenmesi kararı hukuki bir sürecin ürünüdür. Biz bağırıp çağırmadık, YSK'ya çete demedik. Bizim edebimizde böyle bir şey yok. 

İmamoğlu'na: Hesabını vereceksin
Valimize 'it' dedi, seçimden sonra bunun hesabını vereceksin. Bunun yanıdakiler benim polislerime şerefsiz dedi. Biz ne valimize it dedirtiriz, ne de polisimize şerefsiz dedirtiriz. Utanmıyor musun ya, bunların hesabını soracağız. Herkes yerini haddini bilecek. 

Kaynak: Haber Oku

Youtube Kanalımızı Takip Edin