Enver Aysever hakkında soruşturma başlatıldı


yayincilar/haber-oku/haber-okux60.jpg Kaynak: Haber Oku
Enver Aysever hakkında soruşturma başlatıldı

Gazeteci ve yazar Enver Aysever hakkında soruşturma başlatıldı.. Aysever Karikatürist Birol Çün'ün Corona virüs ile iligli bir karikatürü 'Sadece bu sorun!' notuyla paylaşmıştı. Emniyet müdürlüğündeki ifadesinin ardından açıklama yapan Aysever, 'İşlemediğim bir suçun savunmasını vermek zorunda bırakıldım. Tabii ki kendimi savunmadım, itham ettim. Suç işleyenler hakkında suç duyurusunda bulundum' ifadelerinin kullandı.

Takip Et

Enver Aysever hakkında soruşturma başlatıldı..

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Gazeteci- Yazar Enver Aysever hakkında sosyal medya hesabından “Sadece bu sorun!” yazısıyla paylaştığı karikatür üzerine “halkın bir kesiminin dini değerlerini alenen aşağılama” suçundan soruşturma başlattı.

Enver Aysever hakkında soruşturma başlatıldı
Enver Aysever hakkında soruşturma başlatıldı

Savcılık Aysever’in paylaştığı karikatürün halkın dini değerlerini aşağılayıcı mahiyette olduğunu ifade etti.

Paylaşımını sosyal medya hesabından kaldıran Aysever, sözkonusu paylaşımı kaldırmasının ise pişmanlıktan değil ailesini ve çevresini korumak adına hedef olmamak gayesinden kaynaklandığının altını çizdi.

Enver Aysever de Nâzım ustası gibi vatan hainliğine devam ediyor, hâlâ!

Aysever şöyle devam etti:

Bugün bana "Enver Aysever teröristtir" diye sosyal medyada alçakça saldırıda bulunanlara karşı vereceğim yanıt Nâzım Hikmet'ten olacaktır. Eğer suçumuz hakikati söylemek, halkın çıkarlarını savunmaksa Enver Aysever de Nâzım ustası gibi vatan hainliğine devam ediyor hâlâ! Son bir cümle hangimizin yurtsever ve namuslu aydın olduğu çok kısa zamanda tarih sahnesinde yerini bulacaktır. 15 Temmuz alçak FETÖ kalkışmasının ardından nasıl dirençle yurdumuzu ve demokrasimizi savunduysak, bundan sonra da din bezirganlarına karşı memleketimizi savunmaya devam edeceğiz. Söyleyeceklerim bundan ibarettir, başkaca söyleyeceğim yoktur.

Kendimi savunmadım, itham ettim!

İfadesinin ardından serbest bırakılan Enver Aysever, İrfan Değirmenci ile Halk Ana Haber'e bağlanarak, "İşlemediğim bir suçun savunmasını vermek zorunda bırakıldım. Tabii ki kendimi savunmadım, itham ettim. Suç işleyenler hakkında suç duyurusunda bulundum" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Oku

Youtube Kanalımızı Takip Edin