Elektrik faturalarına 'keyfi zam'


yayincilar/haber-oku/haber-okux60.jpg Kaynak: Haber Oku
Elektrik faturalarına 'keyfi zam'

Yaşanan pandemide vatandaşın gelirleri azalır, her kalamde giderleri artarken, halihazırda zaten yüksel gelen elektrik faturalarını daha da şişirecek bir tebliğ yayınlandı. Buna göre elektrik dağıtım ve tedarik şirketlerinin temsil, ağırlama ve seyahat gibi keyfi harcamaları 5 yıl daha elektrik faturalarına eklenecek.

Takip Et

Pandemi ve ekonomik kriz yüzünden işsiz kalan, geliri düşen halk elektrik faturasını ödemekte zorluk yaşarken, elektrik şirketlerinin temsil, ağırlama ve seyahat gibi keyfi giderlerinin faturalara eklenmesi yönünde karar alındı.

Sözcü'den Erdoğan Süzer'in haberine göre, elektrik dağıtım şirketlerinin yıl içinde yaptıkları temsil ve ağırlama giderleri, üye oldukları derneklere ödedikleri aidatlar, verdikleri ilanların giderleri gibi tüketiciyi ilgilendirmeyen birçok harcama vatandaşın ödediği elektrik faturalarına yansıtılacak. Bu giderler arttıkça vatandaşın ödeyeceği fatura da kabaracak.

Elektrik faturalarına 'keyfi zam'
Elektrik faturalarına 'keyfi zam'

GİDER VATANDAŞA GELİR ŞİRKETE
Düzenlemeye göre, şirketlerin harcamaları elektrik faturasına dahil edilirken gelirlerinin büyük bölümü faturaya katılmıyor. Örneğin elektrik şirketleri tarafından açılan davalardan elde edilen gelirlerin yarısı şirkete bırakılıp kalan yarısı olumlu anlamda tarifeye yansıtılırken dava giderlerinin tamamı yüzde 7 artırımla faturaya ekleniyor.

Kaynak: Haber Oku

Youtube Kanalımızı Takip Edin