Elektriğe büyük bir zam daha yapıldı!


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Elektriğe büyük bir zam daha yapıldı!

Son dakika.. 'Umarım 1 Nisan şakasıdır..' demeyin! Resmi Gazete'de yer alan habere göre hane halkının evinde kullandığı elektriğe yüzde 2.89 zam yapıldı. Zam 1 Nisan'dan itibaren geçerli olacak. Maalesef Resmi Gazete'de yayımlanan haberlerin şaka olma olasılığı sıfır!

Takip Et

Elektriğe yılbaşında yüzde 8.8 zam yapılmıştı. Yapılan zammın ardından meskenler için elektriğin bir kilovatı 36.1371 kuruş olarak belirlenmişti. Bugün ise yapılan yüzde 2.89’luk zam ile bir kilovat elektriğin kuruşu 37.1251 kuruşa çıkarıldı.

EPDK kararına göre; EPDK Türkiye Elektrik Ticaret Taahhüt AŞ (TETAŞ) tarafından dağıtım şirketlerinin teknik olmayan kayıp enerji satışları ile görevli tedarik şirketlerine yapılan satışlarda, elektrik toptan satış fiyatı kWh başına 14.1 kuruş olacak.

Son dakika... Elektriğe zam geldi

Kararla, dağıtım şirketlerine genel aydınlatma kapsamında yapılan satışlarda söz konusu tarifenin, kWh başına 21.81 kuruş olarak uygulanması da hüküm altına alındı.

Açıklamada, “Görevli tedarik şirketlerinden elektrik enerjisi alan iletim sistemi kullanıcısı tüketicilere uygulanan tarifelerin, TETAŞ tarafından iletim sistemine doğrudan bağlı tüketicilere uygulanmasına devam edilmesine karar verildi.”

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin