Ekrem İmamoğlu Son Anketlere göre önde ve fark açılacak


yayincilar/haber-oku/haber-okux60.jpg Kaynak: Haber Oku
Ekrem İmamoğlu Son Anketlere göre önde ve fark açılacak

4 büyük anket firması ellerindeki son anket verilerini kamuoyuyla paylaştı. 4 şirketin de ellerindeki veriler Ekrem İmamoğlu'nun 2 ila 3 puan arasında önde olduğunu gösteriyor. Önümüzdeki günlerde projeleriyle meydanlara inecek olan İmamoğlu'nun 23 Haziran gününe kadar aradaki farkı daha da açacağı öngörülüyor. İşte sonuçlar..

Takip Et

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimleri için geri sayım başladı. 23 Haziran’da gerçekleşecek olan seçimlerin öncesinde, Konsensus, MAK Danışmanlık, Optimar Araştırma ve PİAR Araştırma şirketleri, ilk sonuçları kamuoyuyla paylaştı.

İMAMOĞLU AÇIK ARA KAZANIR!

Son anketlerin  sonuçları, henüz meydanalara inmeyen ve seçim çalışmalara ciddi olarak başlamayan Ekrem İmamoğlu'nun açık ara önde olduğunu gösteriyor. 23 Haziran günnüne kadar da bu farkın giderek açılağı öngörülüyor..

İşte dört araştırma şirketinin İstanbul anket sonuçları şöyle:

Konsensus Araştırma Başkanı Murat Sarı, 21-22 Nisan tarihlerinde 1040 kişiyle yapılan anket verilerine göre seçmenlerin yüzde 50,2'sinin Ekrem İmamoğlu'na, 48,1'inin Binali Yıldırım'a ve 1,7'sinin diğer partilere oy vereceğini söyledi.

Bu da yüzde 2,1’lik bir farkla İmamoğlu’nun önde olduğunu ortaya koyuyor. Sarı, 39 yaşa kadarki seçmen kitlesinin 23 Haziran'da alınacak sonuçlarda belirleyici olacağının altını çizerek "DSP, Saadet, bağımsız adaylar, TKP ve diğer partilere oy veren 2,7'lik kesimin yüzde 1'inin de Ekrem İmamoğlu'na kaydığını görüyoruz. Binali Yıldırım'a oy verenlerin pek fikrinin değişmediği sonucu var. Yıldırım'ın oy oranı yüzde 48,1 ile 48,3 arasında değişiyor" diye konuştu.

MAK Danışmanlık Araştırma Şirketi’nin 11 bin kişinin katılımıyla gerçekleştirdiği ankete göre CHP adayı Ekrem İmamoğlu, AKP adayı Binali Yıldırım'ın 2 puan önünde. 15 ve 20 Mayıs arasında yapılan anketin sonuçlarına göre, kararsızlar dağıtıldıktan sonra İmamoğlu yüzde 50,3, Binali Yıldırım yüzde 48,2 ve Saadet Partisi adayı Necdet Gökçınar yüzde 0,75 oy alacağı öngörülüyor.

Optimar Araştırma şirketi, CHP adayı Ekrem İmamoğlu’nun yüzde 52 ile Binali Yıldırım’ın dört puan önünde olduğunu ortaya koydu.

Piar Araştırma şirketi tarafından yapılan bir değerlendirmede ise, seçimlerin her iki taraf için de riskler barındırmakla birlikte her iki adayın da kazanma ihtimali bulunduğu belirtilirken, “Ancak kitle psikolojisinin Ekrem İmamoğlu lehine olduğunu söylemekte fayda görüyoruz” denildi.

Kaynak: Haber Oku

Youtube Kanalımızı Takip Edin