Ekrem İmamoğlu, Erdoğan'ın sosyal liderliğini elinden alıyor


yayincilar/haber-oku/haber-okux60.jpg Kaynak: Haber Oku
Ekrem İmamoğlu, Erdoğan'ın sosyal liderliğini elinden alıyor

31 Mart seçimlerinden önce neredeyse hiç tanınmayan Ekrem İmamoğlu, yaklaşık 20 yıldır Türk siyasetinde aktif olarak adından söz ettiren, İBB Başkanlığı, Başbakanlık, Cumhurbaşkanılığı, ve halen 'Yarı Başkanlık' görevlerini sürdüren Recep Tayyip Erdoğan'ı sosyal medyadaki liderlik tahtından ediyor. İmamoğlu, Erdoğan'ın 20 yıllık popülaritesi sadece 4 ay gibi kısa bir sürede yakaladı... Sosyal medya verilerine bakıldığında Erdoğan'ın sosyal medya hesaplarının büyük bir bölümünün sahte ve bot hesaplar tarafından takip edildiği iddia ediliyor..

Takip Et

31 Mart ve 23 Haziran sonrası çok hızlı bir şekilde milyolarca abone tarafından takip edilmeye başlayan İBB başkanı Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı sosyal medyadaki iderlik tahtından etmek üzere..

Siyasi liderler, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de, özellikle de son dönemde, sosyal medyayı olabildiğince fazla kullanıyor.

Siyasi liderlerin, sosyal medya hesaplarından yaptıkları her paylaşım gündeme oturuyor.

"TATLI REKABET KIZIŞIYOR"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu arasında ise tatlı rekabet kızışıyor.

Ekrem İmamoğlu, Erdoğan'ın sosyal liderliğini elinden alıyor
İşte Erdoğan’ın ve İmamoğlu’nun takipçi sayısı

İki liderin, kişisel Instagram hesaplarındaki takipçi sayısının eşitlendiği görüldü. Artış hızı baz alındığında İmamoğlu'nun hesabı bir-iki gün içinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı geçecek...

Erdoğan’ın, Instagram hesabından; 435 paylaşımda bulunduğu ve 3 kişiyi takip ettiği görülürken, İmamoğlu’nun ise 8291 paylaşımına karşılık 117 kişiyi takip ettiği fark ediliyor.

Öte yandan, sosyal medya hesapları üzerinden takipçi sayısı, son olarak 23 Haziran’da gündem olmuş ve İmamoğlu ile Binali Yıldırım arasındaki yarışta konuşulmuştu.

Kaynak: Haber Oku

Youtube Kanalımızı Takip Edin