Ekrem İmamoğlu Bir Kez Daha İBB Başkanı Seçildi


yayincilar/haber-oku/haber-okux60.jpg Kaynak: Haber Oku
Ekrem İmamoğlu Bir Kez Daha İBB Başkanı Seçildi

Son dakika.. İstanbul'da Ekrem İmamoğlu bir kez daha başkan seçildi... 31 Mart seçimlerinin iptal edilmesinin ardından İstanbul'da tekrarlanan seçimin sonuçları belli olmaya başladı. ANKA'dan seçim sonuçlarına yönelik ilk veriler geldi. Açılan sandık sayısı ve adayların aldığı oy oranları verildi. İşte İstanbul ilk seçim sonuçlar...

Takip Et

23 Haziran İstanbul seçim sonuçları saatler içinde belli olacak. Oy sayımı saat 17:00’de başladı ve halen devam ediyor. ANKA’dan seçim sonuçlarına yönelik ilk veriler geldi. Açılan sandık sayısı ve adayların aldığı oy oranları verildi. İşte seçim sonuçları…

İstanbul seçimlerinde ANKA ajansından gelen sonuçlar şöyle;

Açılan sandık sayısı: 25.204 – oranı yüzde 80.82

Oy farkı: 690.375

Ekrem İmamoğlu : Yüzde 54,94

Binali Yıldırım: Yüzde 45.09

AA’nın verilerine göre son durum şöyle;

Açılan sandık sayısı: Yüzde 95,64

Oy farkı: 700.523

Ekrem İmamoğlu: 4.505.298

Binali Yıldırım: 3.804.775

 

BİNALİ YILDIRIM EKREM İMAMOĞLU'nU TEBRİK ETTİ

İstanbul seçimlerinde oy kullanma işlemlerinin tamamlanmasının ardından AKP'nin adayı Binali Yıldırım, saat 18.38'de AKP'nin İl Başkanlığı'na geçti. Yıldırım'ın burada canlı yayında Ekrem İmamoğlu'nu tebrik etti.

Yıldırım’ın konuşmasından satır başları şöyle;

Ekrem İmamoğlu önde götürmektedir başarılar diliyorum. Seçim kampanyası boyunca bizlerle beraber gayreti gösterenlere teşekkür ederim.

Sabah oy kullanırken de söylediğim gibi seçim demek demokrasi demektir. Bu seçimlerde de demokrasinin kusursuz şekilde işlediğini göstermiştir. Bu sonuçların İstanbul’un geleceğine hayırlar getirmesini diliyorum.

Ekrem İmamoğlu arkadaşımızın İstanbul’a güzel hizmetler yapmasını diliyorum.

Kaynak: Haber Oku

Youtube Kanalımızı Takip Edin