Egemen Bağış'a AKP içinden tepki: Allah, onların gizlediklerini de biliyor


yayincilar/haber-oku/haber-okux60.jpg Kaynak: Haber Oku
Egemen Bağış'a AKP içinden tepki: Allah, onların gizlediklerini de biliyor

17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarının kilit isimlerinden olan ve o dönem 2013’te bakanlık görevinden istifa eden Avrupa Birliği eski Bakanı Egemen Bağış’ın Prag Büyükleçiliği’ne atanması tartışma yaratmaya devam ediyor. Atamaya AKP içinden de tepkiler geliyor

Takip Et

Atama kararının, Resmi Gazete’de yayımlanmasının ardından tepki ve eleştirilerin hedefi haline gelirken, Bağış'a AKP İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu da kayıtsız kalmadı.

Son dönemde parti içi eleştirileri ile dikkat çeken Yeneroğlu, kişisel Twitter hesabından Bakara Suresi’nden bir alıntı paylaştı.

Yeneroğlu’nun ‘Bakara’ tercihi ise Bağış’ın yolsuzluk operasyonları sürecinde ortaya çıkan ‘Bakara tapesi’ne göndermeydi.

Yeneroğlu, Bakara Suresi’nden 77. ayeti paylaştı:

“Bilmezler mi ki, Allah onların gizlediklerini de bilir, açığa vurduklarını da…”

Yeneroğlu, mesajının devamında, “Müslümanların kutsal değerleri ve ilkeleriyle dalga geçenlere saygı göstermemizi kimse beklemesin! Hayırlı cumalar dilerim” diyerek tepkisini ortaya koydu.

Egemen Bağış, söz konusu tartışma yaratan tapesinde, gazeteci Metehan Demir’le yaptığı bir telefon görüşmesi sırasında, “Bu bakara iyi makara” diyerek dalga geçmişti.

Kaynak: Haber Oku

Youtube Kanalımızı Takip Edin