Dr. Aylin Sözer bir caninin kurbanı oldu


yayincilar/haber-oku/haber-okux60.jpg Kaynak: Haber Oku
Dr. Aylin Sözer bir caninin kurbanı oldu

İstanbul'da 32 yaşındaki Kemal Ayyıldız isimli cani, eski sevgilisi olduğu iddia edilen öğretim görevlisi Dr. Aylin Sözer'i evinde iki gün esir aldı. Gözü dönmüş cani, Sözer'i bugün üzerine yanıcı madde döktükten sonra ateşe verdi. Yanan kadın feci şekilde hayatını kaybetti. Sözer'in kardeşi olay yerinde sinir krizi geçirdi. Çevredeki vatandaşlar katil zanlısı caniyi linç etmek istedi... Katil Kemal Ayyıldız emniyetteki ifadesinde kan donduran ifadeler kullandı.

Takip Et

Kan donduran ola saat 12.30 sıralarında Maltepe’de meydana geldi.

İstanbul Aydın Üniversitesi Okul Öncesi Öğretmenliği Bölüm Başkanı Dr. Aylin Sözer'i eski sevgilisi olduğu öne sürülen zanlı Kemal Ayyıldız tarafından hunharca katledildi.

Dr. Aylin Sözer bir caninin kurbanı oldu
Kemal Ayyıldız isimli katil zanlısı cani emniyetteki ifadesinde kan donduran detayları anlattı.

İstanbul Aydın Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olan Aylin Sözer’den haber alamayan kardeşleri durumu polis ekiplerine bildirdi.

Dr. Aylin Sözer bir caninin kurbanı oldu
Dr. Aylin Sözer bir caninin kurbanı oldu

Kısa sürede Sözer’in yaşadığı eve gelen ekipleri içeride birinin olduğunu fark etti.

Ekipler kapıyı çaldı fakat kimse açmadı. Polislerin geldiğini gören şüpheli Kemal Delbe kapı önüne yığınak yaptı. Ardından ekipler tarafından çağrılan çilingir kapıyı açtı. Dairede yangın çıktığını gören polisler durumu itfaiye ekiplerine bildirdi. İçeri giren polisler Kemal Ayyıldız'ı ve yerde yatan Aylin Sözer’i gördü.

Dr. Aylin Sözer bir caninin kurbanı oldu
Dr. Aylin Sözer bir caninin kurbanı oldu

ÜZERİNDEN ALTIN KOLYE ÇIKTI

Ayyıldız kendisini gözaltına almak isteyen polislere saldırdı ve üzerlerine yanıcı sıvı dökmek istedi. Çıkan arbedede bir polis memuru elinden yaralandı. Şüphelinin yapılan üst aramasında üzerinde Sözer’e ait altın kolye ve yanıcı sıvı bulundu. Polislerin bazıları dumandan etkilenirken şüpheli Ayyıldız gözaltına alındı.

Dr. Aylin Sözer bir caninin kurbanı oldu
Dr. Aylin Sözer bir caninin kurbanı oldu

Kemal Ayyıldız'ın gözaltına alındığı sırada çevredekiler linç girişiminde bulundu.

Aylin Sözer’in kardeşi olay yerinde sinir krizi geçirdi.

BOĞAZINI KESTİKTEN SONRA YAKTI

Kemal Ayyıldız’nin, eski sevgilisi olduğu iddia edilen Aylin Sözer’den borç para istediği ve dün akşam saatlerinde Sözen’in evine geldiği öğrenildi. Bugün öğle saatlerinde ise şüpheli, önce Aylin Sözen’in boğazını kesti ardından üzerine yanıcı madde döktükten sonra ateşe verdi. Aylin Sözer feci şekilde hayatını kaybetti.

Dr. Aylin Sözer bir caninin kurbanı oldu
Dr. Aylin Sözer bir caninin kurbanı oldu

Cinayet masasında görevli özel bir ekip tarafından sorgulanan ve tek başında gözaltında tutulan Kemal Ayyıldız’ın ön sorgusunda cinayetle ilgili kan donduran detayları anlattı.

“SOSYAL MEDYADA TANIŞTIK”

Ayyıldız’ın sorguda “Aylin Sözer'le 10 yıl önce sosyal medya da tanıştık. Daha sonra aramızda bir ilişki başladı. Bazen kavga ediyor, bazen barışıyorduk. Ben askere gittim geldim. Bu arada evlendim. Ama gönül bağımız aralıklarla devam etti. Çocuklarım dünyaya geldi. Geçtiğimiz yıllarda eşimle aram bozuldu. Boşanma kararı aldık. Karım çocuklarımla Manisa'ya gitti” dedi.

DEHŞET ANLARINI ANLATTI

Sözer'le bir aydır kavgalı olduğunu öne süren Ayyıldız’ın olay günü buluşmak için randevulaştıklarını ve saat 08.00'de eve gittiğini söylediği öğrenildi.

Cinayetle ilgili yaşananları da anlatan Ayyıldız, “Ben yılbaşını çocuklarımla Manisa'da geçirmek istediğimi söyleyince tartıştık. Sırtımı dönünce bıçakla bana saldırdı, ancak elinden bıçağı aldım. Boğazına sapladım. Öldüğünü görünce, çakmak doldurmak için kullanılan gaz yağını üzerine dökerek ateşe verdim” dediği belirtildi.

1 YIL ÖNCE NELER ANLATMIŞTI

Yakılarak öldürülen Aylin Sözer'in geçen sene bir programa katıldığı ortaya çıktı.

Katıldığı programda Sözer'e "Okulda şiddet yaygınlaşıyor mu" sorusu yöneltilirken, Sözer soyuya karşılık, “Tabii ki yaygınlaşıyor. Çocuklarımız toplumumuzdan model alarak öğreniyorlar. Ve biz toplumda ne kadar çok şiddet olaylarını gözlemliyorsak o ölçüde çocuklar arasında da yaygınlaşıyor” ifadelerini kullanıyor.

Öte yandan, Aylin Sözer, sosyal medyanın da gündemine girdi. Sözer için on binlerce tweet atılırken, paylaşımlarda İstanbul Sözleşmesi hatırlatıldı. Paylaşımlarda, "Bu ülkede bugün bir kadın yakılarak öldürüldü!" denildi.

DR. SÖZER SON PAYLAŞIMI NE OLDU

Instagram hesabındaki son paylaşımını 9 saat önce yapan Aylin Sözer, öldürülmeseydi bu akşam saat 20.00'de "Çocuk Resimlerininin Analizi Eğitimi" başlıklı bir eğitim düzenleyecekti.

Dr. Aylin Sözer bir caninin kurbanı oldu
Dr. Aylin Sözer bir caninin kurbanı oldu

ÖĞRENCİLERİ İNANAMADI: NE OLUR SES VER HOCAM

Öğretim görevlisi Aylin Sözer'in bugün dersi vardı.

Vahşice katledilen Sözer'in öğrencileri, ders saatinde hocalarını bekledi. "Hocamızın ses vermesini ve bu olayın gerçek olmamasını diliyoruz" diyen öğrenciler, mesajlar yazarak, "Ne olur ses verin hocam" dediler.

ADALET BAKANI: YARGI GEREKENİ YAPACAK

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, olayla ilgili sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Aylin Sözer’i vahşice katleden caninin hak ettiği cezayı alması için yargı gerekeni yapacaktır” dedi.

“EN AĞIR CEZAYI ALMASI İÇİN DAVANIN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ”

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “Akademisyen Aylin Sözer’in vahşice katledilişi hepimizi derinden yaraladı. Katilin en ağır cezayı alması için dava sürecinin yakın takipçisi olacağız” dedi.

ZİYA SELÇUK: LANETLİYORUM

Üzüntü içinde olduğunu belirten Milli Eğitim Bakanı Selçuk, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı: “Genç bir meslektaşım, kıymetli bir eğitimci Dr. Aylin Sözer'in vahşice katledildiği haberinin üzüntüsü içindeyim. En hafif tabiriyle bir caninin kurbanı olması çok acı. Lanetliyor; ailesi ve öğrencilerine sabır diliyorum. Başımız sağ olsun.” DHA

Kaynak: Haber Oku

Youtube Kanalımızı Takip Edin