Dolar/TL kaç TL oldu? -19.Aralık.2018 - Trump'ın tweeti sonrası sert düşüş


yayincilar/haber-oku/haber-okux60.jpg Kaynak: Haber Oku
Dolar/TL kaç TL oldu? -19.Aralık.2018 - Trump'ın tweeti sonrası sert düşüş

Gelişmekte olan ülke para birimleri genelinde Cuma ve Pazartesi günü görülen sert satış baskısıyla 5.40'ı aşan dolar/TL, dün akşam saatlerinde başlayan küresel iyimserlikle yeniden 5.26'lı seviyelere yaklaştı. Dolar/TL ABD'nin Suriye'den çıkmayı düşündüğü haberleri ile 5.26 seviyesinin altına geriledi. Trump, ABD'nin Suriye'de işinin kalmadığını ima eden bir tweet attı.

Takip Et

Dolar/TL kaç TL oldu? -19.Aralık.2018 - Trump'ın tweeti sonrası sert düşüş

Küresel piyasalarda petrol fiyatlarının keskin şekilde gerilemesi Fed’in faiz artırımlarına ara vereceğine yönelik spekülasyonu daha da artırdı. Bu beklenti gelişmekte olan para birimlerinde görülen bir kaç günlük kayıpların yerini iyimserliğe bırakmasına neden oldu.

19 ARALIK 18:00
Dolar ne kadar oldu?
Dolar/TL 5.2670/5.2939'dan işlem görürken

Euro/TL 6.0238/6.0496'dan işlem görüyor.

GÜNCEL KUR BİLGİLERİ


Brent ham petrolünün varil fiyatı arz fazlası endişeleriyle dün yüzde 6’ya yakın geriledikten sonra bugün yüzde 0.5 civarı artıda.

Uluslararası gösterge olan Brent petrolünün Ekim ayından bu yana yüzde 35 değer yitirmesi, zaten uluslararası ticaret ve ekonomik faaliyetin ivme kaybettiği bir ortamda dezenflasyon kaygılarının ortaya çıkmasına neden oluyor.

Enflasyonun gerileyeceğine yönelik beklentiler Fed’in üzerinde faiz artırım planlarını gözden geçirme baskısı yaratıyor.

Vadeli işlem piyasaları Fed’in bugün üçte iki olasılıkla faiz artıracağını fiyatlarken, analistler Eylül ayında 2019 için üç faiz artırımı öngören Fed’in bu sefer yayımlayacağı tahminlerde artırım sayısını ikiye indirebileceğini belirtiyorlar. Piyasalar ise artık gelecek yıl için bir taneden az, yani 25 baz puandan az faiz artırımı fiyatlıyor.

Kaynak: Haber Oku

Youtube Kanalımızı Takip Edin