Dolar kaç TL oldu: Döviz kurlarında son durum


yayincilar/haber-oku/haber-okux60.jpg Kaynak: Haber Oku
Dolar kaç TL oldu: Döviz kurlarında son durum

Dolar/TL bu sabah güne 5.82 seviyesinin hemen altında başladı. Piyasalar bugün saat 10:00'da açıklanacak olan ağustos ayı enflasyon verilerini takip edecek.

Takip Et

Dolar bugün kaç TL oldu: Döviz kurlarında son durum

ABD-Çin ticaret savaşı ve anlaşmasız Brexit ihtimalinin yarattığı küresel riskten kaçış baskısına Arjantin’in sermaye kontrollerine gitmesi de eklenirken dolar/TL dün güne 5.83 civarında başlamıştı. Bu sabah ise dolar/TL güne 5.80 TL seviyesinin hemen altında başladı.

Dolar kaç TL oldu: Döviz kurlarında son durum
Dolar kaç TL oldu: Döviz kurlarında son durum

Dolar/TL saat 09.08 itibarıyla 5.8074/5.8105'dan işlem görüyor. Kurun söz konusu seviyelerdeki seyri devam ediyor.

GÜNCEL DÖVİZ KULARI: DOLAR KAÇ TL?

Türkiye ekonomisi geçen yıl TL’nin sert değer kaybetmesinin ardından oluşan resesyonun etkilerini üzerinden atmaya başlarken, ikinci çeyreğinde %1.5 ile beklentilerden daha az daraldı.

ENFLASYON NE OLACAK?

Reuters’ın toplam 13 kurumun katılımı ile gerçekleştirdiği ankete göre Tüketici Fiyatları Endeksi’nin (TÜFE) Ağustos’ta sigara ve doğalgaz başta olmak üzere zamların etkisiyle aylık %1.3 artış göstermesi, ancak baz etkisiyle yıllık enflasyonun Temmuz’daki %16.65’ten %15.51’e gerilemesi bekleniyor.

Bankacılar kurda 5.75 seviyesine kadar olabilecek bir çekilmenin düzeltme hareketi olarak görülmesi gerektiğini belirtirken, yukarıda ise 5.85 seviyesinin üzerinde kalıcı kapanışların önemine dikkat çekiyor.

 

Kaynak: Haber Oku

Youtube Kanalımızı Takip Edin