Dolar bugün kaç TL oldu? 5 Ekim Cuma Güncel Kur bilgileri


yayincilar/haber-oku/haber-okux60.jpg Kaynak: Haber Oku
Dolar bugün kaç TL oldu? 5 Ekim Cuma Güncel Kur bilgileri

Dolar bugün kaç TL oldu? 05 Ekim, Cuma.. Sert artış kaydeden enflasyon verisinin ardından ABD tahvil faizleri ile petrol fiyatlarındaki yükselişin etkisiyle dün sert yükselen dolar/TL bu sabah 6.20'nin üzerinde hareket ederken, bugün ABD verileri ve tahvil faizlerinin seyri izlenecek. Serbest piyasada euro ise 7,1260 liradan güne başladı.

Takip Et

Serbest piyasada dolar 6,20 liradan, euro ise 7,1360 liradan güne başladı.

Önceki kapanışta dolar 6,1490 liradan, euro ise 7,1020 liradan satılmıştı.

DOLAR BUGÜN KAÇ TL (GÜNCEL KUR BİLGİLERİ)

ABD’de bugün saat 15:30’da tarımdışı istihdam, işsizlik, ortalama saatlik ücretler ve dış ticaret dengesi açıklanacak veriler piyasalarda yakından takip edilecek.

Dolar Kur fiyatları 5 Ekim Cuma 2018
5 Ekim Cuma 2018, 10:00 Güncel Kur Bilgileri

ABD’nin 10 yıllık hazine tahvil getirileri Çarşamba günü açıklanan ABD ISM hizmetler endeksi ve ADP özel sektör istihdamı verisinin ardından dün yüzde 3.232 ile yedi yılın yeni zirvesini gördü. Bu verilerin günün ilerleyen saatlerinde açıklanacak ABD Eylül ayı tarım dışı istihdam verisinin beklentilerden daha güçlü gelme ihtimalini artırdığı görülüyor.

Güçlü ekonomik veriler ise enflasyon ve beklentilerden daha hızlı faiz artışı riskine ilişkin endişeleri artırarak gelişmekte olan piyasalara olumsuz yansıyor.

ABD tahvil faizlerindeki yükseliş nedeniyle küresel piyasalarda risk iştahının terse dönmesinin TL’de de dün sert kayıplara neden olduğunu söyleyen bir bankacı, “Bunun sonucunda lokal talebinin sadece bir kısmını karşılayabildiği yabancı çıkışını gözlemledik. Dün açıklanan reel efektif kur endeksi de Eylül’de 61.62 ile tarihi düşük seviyeye geriledi. Ancak TÜFE’nin geldiği seviye nedeniyle bu sürpriz değil, TL için de artık bir iştah yok” dedi.

Kaynak: Haber Oku

Youtube Kanalımızı Takip Edin