Diyanet: Yöneticiye mal lazımdır, malın tahsili halktan olur


yayincilar/haber-oku/haber-okux60.jpg Kaynak: Haber Oku
Diyanet: Yöneticiye mal lazımdır, malın tahsili halktan olur

Hazine kesesinden aldığı yıllık bütçesiyle eleştirilen Diyanet İşleri Başkanlığı,  'Devlet Adamına Tavsiyeler' kitabından bölümler paylaştı. Diyanet İşleri Başkanlığı’nda Başkanlık Müşaviri Ahmet Belada’nın paylaştığı kitabın verdiği tavsiyeler arasında, “Yöneticiye mal lazımdır, malın tahsili halktan olur” ifadesi de yer aldı.

Takip Et

Diyanet İşleri Başkanlığı, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başlattığı kampanya kapsamında personelden en az 250 TL bağış yapmasını ve bağış dekontlarının müftülüklere bildirmesini 'zorunlu' kıldı. 

Diyanet’te Başkanlık Müşaviri olarak görev yapan Ahmet Belada, Sarı Mehmet Paşa’nın, “Yöneticiye de mal lazımdır. Mal tahsili halktan olur” tavsiyesini hatırlattı.

2017 yılından bu yana Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın Müşavirlik görevini yürüten Ahmet Belada, Diyanet’e yakınlığı ile bilinen internet sitesi için bir yazı kaleme aldı. Belada, Lale Devri Defterdarlarından Sarı Mehmet Paşa’nın yazdığı, “Devlet Adamlarına Nasihatler” kitabını yeniden okuduğunu belirtti.

"YÖNETİCİYE MAL LAZIM OLURSA, MAL TAHSİLİ HALKTAN OLUR"

Birgün’den Mustafa Mert Bildircin’in haberine göre; Belada, aralarında, “Kötü sözlü olma, cömert ol. Toplum düzenini bozmayı adet etme” gibi önerilerin de yer aldığı kitaptaki toplam 42 tavsiyeyi de paylaştı. Lale Devri döneminde yazılan kitaptaki, “Yöneticiye de mal lazımdır. Mal tahsili halktan olur” tavsiyesi de Belada’nın kitaptan aktardığı tavsiyeler arasında yer aldı.

Diyanet’in, “Kara kutusu” olarak nitelendirilen ve 2018 yılında 1,3 milyar TL bağış toplayan Diyanet Vakfı da zekat hesaplama modülü hazırladı. Vakfın, “Ramazan ayında zekat vermek isteyen vatandaşlara kolaylık sağlamak” gerekçesiyle hazırladığı zekat sitesinde, “Otomatik zekat hesaplama” sistemi yer aldı.

Kaynak: Haber Oku

Youtube Kanalımızı Takip Edin