Diyanet'te 'lanet' çarkı


yayincilar/haber-oku/haber-okux60.jpg Kaynak: Haber Oku
Diyanet'te 'lanet' çarkı

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın Ayasofya'da kılınan ilk cuma namazında okuduğu hutbedeki skandal bölüm Diyanet'in internet sitesinden kaldırıldı. İsim vermeden Büyük Önder Mustafa kemal Atatürk'ü hedef alan Ali Erbaş, hutbede "Bizim inancımızda vakıf malı, dokunulmazdır, dokunanı yakar; vakfedenin şartı vazgeçilmezdir, çiğneyen lanete uğrar" demişti.. kamuoyunda Erbaş hakkında çok sayıda suç duyurusu yapılırken, istifa talepleri de geliyor..

Takip Et

Ayasofya’nın 86 yıl sonra cami olarak ibadete açıldığı cuma namazında elinde kılıçla hutbeye çıkan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın sarf ettiği skandal sözlere tepkiler sürerken ilginç bir gelişme yaşandı. Ali Erbaş’ın tepki çeken sözleri Diyanet’in internet sitesinde arşivlenen 24 Temmuz tarihli hutbe metninden çıkarıldı.

Metinden silinen bölüm şöyle: Fatih Sultan Mehmed Han, gözbebeği olan bu muhteşem mabedi kıyamete kadar cami olmak kaydıyla vakfedip müminlere emanet bırakmıştır. Bizim inancımızda vakıf malı, dokunulmazdır, dokunanı yakar; vakfedenin şartı vazgeçilmezdir, çiğneyen lanete uğrar.

İLGİLİ HABER

Öte yandan Erbaş'ın hutbesindeki sözlerin, Fatih Sultan Mehmed'e ait olmadığı da ortaya çıkmıştı

Kaynak: Haber Oku

Youtube Kanalımızı Takip Edin