Dikkat: Sokağa Çıkma Yasağı Resmen Başladı


yayincilar/haber-oku/haber-okux60.jpg Kaynak: Haber Oku
Dikkat: Sokağa Çıkma Yasağı Resmen Başladı

Türkiye'de 30 büyükşehir ve Zonguldak'ı içeren, 48 saatlik sokağa çıkma yasağı başladı. Peki sokağa çıkma yasağında nereler açık olacak?

Takip Et

Dikkat: Sokağa Çıkma Yasağı Resmen Başladı

Geçtiğimiz hafta yasağın başlamasından 2 saat önce duyurulan ve sokaklarda kargaşaya neden olan sokağa çıkma yasağı sonrası İçişleri Bakanı Süleyman Soylu istifasını sunmuş ancak AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Soylu'nun istifasını kabul etmemişti.

Gelen tepkiler ardından bu haftasonu 48 saatlik sokağa çıkma yasağının uygulanacağı günler öncesinden açıklandı. Yasağa göre 48 saat boyunca sokağa çıkılamayacak. 

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞINDA NERELER AÇIK OLACAK?

Genelgede, ekmek üretiminin yapıldığı fırın ve unlu mamül ruhsatlı iş yerleri ile bu iş yerlerinin sadece ekmek satan bayileri, ilaç, tıbbi cihaz, tıbbi maske ve dezenfektan üretimi, nakliyesi ve satışına ilişkin faaliyetleri yürüten iş yerleri, kamu ve özel sağlık kurum ve kuruluşları, eczaneler, veteriner klinikleri ve hayvan hastaneleri, zorunlu kamu hizmetlerinin sürdürülmesi için gerekli kamu kurum ve kuruluşları ile işletmelerin (Havalimanları, limanlar, sınır kapıları, gümrükler, karayolları, huzurevleri, yaşlı bakım evleri, rehabilitasyon merkezleri, Acil Çağrı Merkezleri, AFAD Birimleri, Vefa Sosyal Destek Birimleri vb.) açık  Kaynak: Sokağa çıkma yasağı başladı 

 

Kaynak: Haber Oku

Youtube Kanalımızı Takip Edin