Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kürt de olsa, o da insandır


yayincilar/haber-oku/haber-okux60.jpg Kaynak: Haber Oku
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kürt de olsa, o da insandır

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, iş insanları ile yaptığı buluşmada skandal bir ifade kullandı. Güneydoğu Anadolu’ya yapılan yatırımları anlatan Erdoğan, “Kürt de olsa o benim kardeşimdir, o da insandır” dedi. Konuşmasını promterden okuyarak yapan Erdoğan'ın sözleri şaşkınlık yarattı..

Takip Et

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen yemekte iş insanlarına hitap etti. 

Erdoğan'ın açıklamalarının satır başları şöyle oldu:

Cumhuriyet tarihi boyunca 78 senede 6 bin 100 km. bölünmüş yolun yapıldığı bu ülkede biz 17 bin km. bölünmüş yol ilave ettik. Bunu da sağolsun yöneten Binali Yıldırım Bey oldu. 25 tane havalimanı aldık 56 tane havalimanı var şu anda. Bu işlerin sorumlusu ben Başbakandım, Ulaştırma Bakanım Binali Bey'di. Kimin aklına gelirdi Hakkari'ye havalimanı yapılacak?

Kürt kardeşlerimi yanlış söylemle yanıltmaya çalışıyorlar. Ağrı'ya havalimanını biz getirdik. Biz ayrımcı değiliz. Kürt, Türk, Laz, Çerkez, Abaza, Boşnak, Roman kim olursa olsun yaratılanı yaradandan ötürü sevdik. Kayyum tayinleriyle oralarda evleri sıfırdan inşa ettik. Şu anda Diyarbakır'ı tanıyamazsınız.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kürt de olsa insandır
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kürt de olsa insandır

"KÜRT DE OLSA O BENİM KARDEŞİMDİR. O DA İNSANDIR!.."

Üç geliş, üç gidiş. Geceleri pırıl pırıl bir şehir inşa ettik. Suriçi yine ayrıca bambaşka. Tarihi kale vesaire onları ele aldık. Dicle Nehri'nin kenarına piknik alanlarını inşa ettik, orada da hem Dicle'yi seyret hem de ailece orada pikniğini yap. Niye Kürt de olsa o benim kardeşim, o da insandır, ona hizmet etmek benim görevimdir. Biz bu millete efendi olmaya değil, hizmetkâr olmaya geldik.

'ŞİMDİKİ CHP ADAYI DEVRALDIĞIMIZ ZİHNİYETTEN DAHA GERİ'

YSK İstanbul'daki durum karşısında seçimlerin yenilenmesine karar verdi. Seçim yenilenmesi sadece büyükşehire mahsus değildir. Pazar günü  İstanbul halkı önümüzdeki 5 yıl boyunca kendisini yönetecek belediye başkanını seçecek. Bu ülkenin akademisyenleri, sanatçıları, sporcuları kanaat önderleri olarak sizler kimin birikimi olduğunu gayet iyi biliyorsunuz.

İstanbul'un emanetini layıkıyla taşıyabilecek aday bellidir. Bu noktada ben sizlerin ferasetine güveniyorum. İstanbul'un geleceğine yönelik kararı vereceğine inanıyorum.

Sizlerden ricam çevrenizde CHP, İYİ Parti, Saadet, HDP ve  diğerlerine oy veren vatandaşlarımızla İstanbul'la ilgili kanaatlerimizi paylaşmanızdır. İstanbul'u hangi şartlarla teslim aldığımızı unutmadan.

Ama genç kuşak bunları bilmiyor. Onu sizler babaları, amcaları, dayıları olarak biliyorsunuz. CHP adayının bizim teslim aldığımız zihniyetin çok daha beceriksiz, geri bir kişi olduğunu bu kişiyi yakından tanıyan en azından tutarsızlıkları tespit eden herkes biliyor. Bu şehri İstanbulun bir daha benzer tabloyla karşı karşıya kalmamak için.

'İSTANBULLU HEMŞEHRİLERİM MUHAKKAK SANDIĞA GİTMELİDİR'

23 Haziran'ın bu noktada hayırlara vesile olmasını diliyorum. İstanbullu hemşehrilerime sandığa muhakkak giderek demokratik haklarına sahip çıkma çağrısı yapıyorum.

Şu anda değişik illerden teşkilatlarımızın yoğun çalışmasıyla İstanbullu hemşehrilerimizi otobüslerle İstanbul'a getiriyoruz. Bu duygularla hepinize sevgilerimi, saygılarımı sunuyorum. Eray Bey'e bu güzel buluşma için çok teşekkür ediyorum, kalın sağlıcakla diyorum.

Kaynak: Haber Oku

Youtube Kanalımızı Takip Edin