Erdoğan'dan erken seçim tarihini açıkladı: İYİ Parti için ince ayar!


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Erdoğan'dan erken seçim tarihini açıkladı: İYİ Parti için ince ayar!

Son dakika.. Türkiye erken seçime gidiyor... Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan tarihi açıklama geldi... Cumhurbaşkanı Erdoğan, erken seçim çağrısı yapan MHP Lideri Bahçeli'yi Beştepe'de kabul etti. 30 dakika süren görüşme sonrası Erdoğan açıklama yapıyor. Erdoğan, "Ülkemizin karşı karşıya olduğu fotoğraftan hareketle bu teklife olumlu yaklaşma konusunda görüş birliğine vardık" dedi.  Erdoğan erken seçim için 24 Haziran 2018 tarihini verdi. İyi Parti Genel Sekreteri Aytun Çıray ’28 Haziran’dan sonra her seçime gireriz’ demişti.. Erdoğan'ın seçim için verdiği tarih İYİ Parti'nin seçimlere girmesi için yeterli değil... Erken seçim tarihine 'İYİ Parti için ince bir ayar' çekildiği yorumları öne çıktı..

Takip Et

SON DAKİKA.. ERKEN SEÇİM KARARI ALINDI: İŞTE ERKEN SEÇİMİN YAPILACAĞI TARİH:

 Erdoğan erken seçim için 24 Haziran 2018 tarihini verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, erken seçim çağrısı yapan MHP Lideri Bahçeli'yi Beştepe'de kabul etti. 30 dakika süren görüşme sonrası Erdoğan açıklama yapıyor. Erdoğan, "Ülkemizin karşı karşıya olduğu fotoğraftan hareketle bu teklife olumlu yaklaşma konusunda görüş birliğine vardık" dedi.

Erdoğan Erken Seçim Tarihi Belli oldu.. 2 Ay sonra Erken Seçim var

Erdoğan’ın konuşmasından satırbaşları:

“Bugün Sayın Bahçeli ile oldukça verimli bir görüşme gerçekleştirdik. Bildiğiniz gibi sayın Bahçeli ile çeşitli defalar bir araya gelip iç ve dış gelişmeler üzerinde görüş alış-verişinde bulunmuştuk. Bugün de geniş bir yelpazede değerlendirmelerde bulunduk. Dün sayın Bahçeli tarafından gündeme getirilen erken seçim teklifini de değerlendirme fırsatı bulduk. Ancak gerek Suriye’deki operasyonlar gerek bölgemizde yaşanan hadiseler TÜrkiye’nin bir anönce belirsizleri aşmasını zorunlu hale getirmiştir. Erken seçim teklfini olumlu yaklaşmamız konusunda fikir birliğine vardık. Erken seçimin 24 Haziran 2018’de yapılmasına karar verdik. Bu kararın ülkemiz, milletimiz ve partilerimiz için hayırlı olmasını diliyorum. Konuyla ilgili yasal süreci hemen başlatıyoruz. YSK da seçim hazırlıklarına şüphesiz ki derhal başlayacaktır.“

İLGİLİ HABER

***

İYİ PARTİ, 28 HAZİRAN SONRASI HER SEÇİME GİRERİZ DEMİŞTİ

Çıray ’28 Haziran’dan sonra her seçime gireriz’ demişti
MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin bugün yaptığı erken seçim çağrısının ardından, siyasi kulislerde en çok sorulan soru geçen yıl kurulan İyi Parti’nin seçimlere katılıp katılamayacağı oldu. İyi Parti Genel Sekreteri ve sözcüsü Aytun Çıray, dün Sözcü'ye yaptığı açıklamada, İyi Parti’nin Siyasi Partiler Kanunu uyarınca seçimlere katılabilmek için tüm yasal gerekliliği 28 Aralık 2017 tarihinde tamamladığını söylemişti.

SAAT BAŞI GELİŞMELER..

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin haftalık grup toplantısında yaptığı erken seçim çağrısının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Bahçeli Beştepe'de görüştü. Görüşme yarım saat sürdü. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bahçeli ile gerçekleşen 'erken seçim' zirvesi sonrası son dakika açıklamaları yapıyor..

Türkiye'de gözlerin çevrildiği Recep Tayyip Erdoğan ile Devlet Bahçeli arasındaki 'erken seçim' zirvesi 14.00 sularında sona erdi. MHP lideri Bahçeli görüşme sonrasında açıklama yapmadan partisinin genel merkezine döndü. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe'deki kritik zirvenin ardından erken seçim ile ilgili açıklamalarda bulunuyor.

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin