Corona Virüs affı: 2. Yargı Paketi acil gündem


yayincilar/haber-oku/haber-okux60.jpg Kaynak: Haber Oku
Corona Virüs affı: 2. Yargı Paketi  acil gündem

Yaklaşık 300 bin mahkumun bulunduğu cezaevlerinde Corona virüs salgını riskine karşı, uzun süredir üzerinde çalışılan infaz düzenlemesini süratle çıkarmaya hazırlanıyor. AKP Grup Başkanvekili Mehmet Muş, Hukuk Muhakemeleri Kanunu'nda değişikliği öngören ve AKP-MHP'nin defalarca ertelediği 2. Yargı Paketi'ni Meclis Başkanlığına sunduklarını bildirdi. Paketin önümdeki hafta Meclis gündemine alınacağı belirtildi.

Takip Et

AKP hükümeti, Corona virüs salgını riskine karşı, uzun süredir üzerinde çalışılan infaz düzenlemesini acil çıkarma kararı aldı.. Taslağın, önümüzdeki muhalafet partilerinin görüşüne sunulması, anlaşılması üzerine ise TBMM gündemine gelmesi bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında geçtiğimiz akşam Çankaya Köşkü'nde önemli bir toplantı gerçekleştirildi. Toplantıya AK Parti'nin hukukçu isimleriyle birlikte konuyla ilgili Adalet Bakanı Abdülhamit Gül ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da katıldı.

"YASALAŞMASI İÇİN MECLİSE GELİYOR"

Toplantıda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ve katılımcılarının görüşleriyle birlikte taslak üzerinde biraz daha çalışılması gerekiyor. Önümüzdeki hafta taslağa son şekli verilerek muhalefet partilerinin görüşüne sunulacak. Fikir birliği sağlanırsa hemen ardından yasalaşması için TBMM gündemine getirilecek.

Terör, cinsel suçlar, kasten adam öldürme, uyuşturucu ticareti gibi suçlar kapsam dışı tutulacak. Bu düzenlemeyle birlikte 12
yıl ceza alan birisinin cezaevinde kalma süresinin 6 yıla düşürülmesi planlanıyor.

Yeni düzenlemeyle doğum yapan kadınların, doğumdan sonraki bir buçuk senelik süreyi evlerinde geçirmesi planlanıyor.

Kaynak: Haber Oku

Youtube Kanalımızı Takip Edin