Corona'dan hayatını kaybeden kişi Eczacı İhsan Giray mı


yayincilar/haber-oku/haber-okux60.jpg Kaynak: Haber Oku
Corona'dan hayatını kaybeden kişi Eczacı İhsan Giray mı

Eczacı İhsan Giray, Türkiye'deki Corona salgınında hayatını kaybeden ilk kişi iddiaları.. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, koronavirüs salgınında öldüğü açıklanan kişinin oğlunun bir doktor olduğunu ve test kitinin yurt dışından getirildiği bilgisi olduğunu söyledi. Öte yandan sosyal medyada ölen kişinin eczacı İhsan Giray olduğu iddiaları yer aldı. Giray’ın yakınları iddiaları yalanlarken, cenaze törenine katılanların maske ve eldiven taktığı görüldü.

Takip Et

Dün akşam kameraların karşısına geçen Sağlık Bakanı Koca, hayatını kaybeden kişinin 89 yaşında olduğunu ve virüsü Çinli bir çalışanıyla teması sonrası kaptığını söyledi. Bakan Koca'nın açıklamasının ardından herkes ölen kişinin kimliğini ve nasıl defin edileceğini merak ediyor.

Corona'dan ölen kişi Eczacı İhsan Giray mı
Sosyal medyada, Beyoğlu Melis Eczanesi sahibi İhsan Giray'ın iş yerinin önünde çekilmiş çok sayıda fotoğraf paylaşılıyor

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel önemli açıklamalarda bulundu.

ECZACI OLDUĞUNU AÇIKLADI

CHP'li Özel dün sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada yaşamını yitiren kişinin bir eczacı olduğunu duyurmuştu.

Corona'dan ölen kişi Eczacı İhsan Giray mı
Corona'dan ölen kişi Eczacı İhsan Giray mı

Özel bugün düzenlediği basın toplantısında ise bir gazetecinin konuya ilişkin sorusu üzerine, yaşamını yitiren 89 yaşındaki yurttaşın ismini bildiklerini ve söz konusu kişinin oğlunun bir doktor olduğunu ve test kitinin yurt dışından getirildiği bilgisi olduğunu dile getirdi.

Özel yaşamını yitiren kişiye tahlilin çok geç yapıldığı bilgisinin de kendilerinde olduğunu belirterek Sağlık Bakanlığı’nı bu konuda şeffaflıkla bir açıklama yapmaya çağırdı. Özel yaşamını yitiren vakanın Çin temaslı olduğunun açıklanmasına da hatırlatarak bu konuda bakanlığın önceki açıklamalarında Çin temaslı herhangi bir vaka açıklaması yapılmadığına dikkat çekti.

CHP'li Özel söz konusu vakaya ilişkin bilgileri açıklamayacaklarını bu açıklamanın bakanlık tarafından yapılması gerektiğini söyledi.

“Sözümüze değer veren herkesi Sağlık Bakanlığı’na ve Bilim Kurulu’na kulak vererek uyarıları dikkat almaya çağırıyoruz” diyen Özel, “Biz Sağlık Bakanlığı’nın bugüne kadar yaptığı ve bizim de kendisine belli katkılar yaptığımız iletişim kanallarını açık tutmasını ve şeffaf iletişimi sürdürmesini tavsiye ediyoruz” diye konuştu.

KORONAVİRÜSTEN ÖLEN KİŞİNİN İSMİ İHSAN GİRAY MI?
 

Hayatını kaybeden vatandaşın kimliği açıklanmazken sosyal medyada bir iddia ortaya çıktı. Beyoğlu’ndaki Melis Eczanesinin sahibi Ecz. İhsan Giray’ın yeni tip koronavirüs (Covid-19) nedeniyle ölen kişi olduğu iddia edildi.

BUGÜN TOPRAĞA VERİLDİ

90 yaşındaki eczacı bugün Zincirlikuyu Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı’nda toprağa verildi. Giray’ın yakınlarının cami ile mezarlıkta maske ve eldiven takarak önlem aldığı görüldü.

Corona'dan ölen kişi Eczacı İhsan Giray mı
Corona'dan ölen kişi Eczacı İhsan Giray mı

YAKINLARI İDDİALARI YALANLADI

Eczacı Giray’ın cenaze törenine katılan yakınları sosyal medyada çıkan haberleri yalanladı. Yakınları Giray’ın zatürreden öldüğünü ve ölümünün yeni tip koronavirüs ile bir ilgisinin olmadığını belirtti. Giray’ın yakını olduğunu söyleyen Mecit isimli şahıs, "Yakınım hakkında internette çıkan haberler tamamen yalan. Sadece denk gelmesi. Yaşı da tutmuyor zaten Bakanın açıkladığı yaş 89, rahmetli 90 yaşındaydı. Bu zamanlarda herkesi sorumluluk sahibi olmaya çağırıyorum. Ölüm sebebi zatürre, 8 gün yattı. İnternette yayınlanan haber asparagas. 90 yaşında denk gelmiş, sadece eczacı. Yalan haber" dedi.

Corona'dan ölen kişi Eczacı İhsan Giray mı
Corona'dan ölen kişi Eczacı İhsan Giray mı

ECZANENİN ÖNÜNDE FOTOĞRAF ÇEKENLER DİKKAT ÇEKTİ

Öte yandan, sosyal medyadaki iddiaları duyan bazı vatandaşlar Giray’ın Beyoğlu’ndaki eczanesinin önüne gelerek fotoğraf çekti. Giray’ı yıllardır tanıdığını söyleyen esnaf arkadaşı, "Çok iyi insandı ben tanıyordum. Yalan söylüyorlar korona virüsten ölmedi" şeklinde konuştu.

Corona'dan ölen kişi Eczacı İhsan Giray mı
Corona'dan ölen kişi Eczacı İhsan Giray mı
Kaynak: Haber Oku

Youtube Kanalımızı Takip Edin