CHP, Suriyelileri Ne Zaman Gönderecekleri Açıkladı


yayincilar/haber-oku/haber-okux60.jpg Kaynak: Haber Oku
CHP, Suriyelileri Ne Zaman Gönderecekleri Açıkladı

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Sözcüsü Faik Öztrak, Türkiye'de çıkardıkları olaylarla gündemden düşmeyen ve yaşam tarzları gibi birçok nedenlerle gittikçe tepkileri hedefi haline gelen Suriyelilerle ilgili olarak "Suriye yönetimiyle masaya oturacağız, güvenliklerini sağlayacağız ve sığınmacıları ülkelerine göndereceğiz" dedi.

Takip Et

Öztrak, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

"SURİYELİLERİ İKTİDARIMIZIN İKİNCİ YILINDA GÖNDERECEĞİZ"

Faik Öztrak, "CHP iktidarının 2'nci yılında ülkemizdeki Suriyeli sığınmacı sorununu bitireceğiz. Suriye yönetimiyle masaya oturacağız, güvenliklerini sağlayacağız ve sığınmacıları ülkelerine göndereceğiz" dedi.

CHP'li Öztrak şunları söyledi:

'EV, ARABA ALMAK HAYAL OLDU'

Hayat pahalılığının, gençlerin umut ve hayallerini bitirdiğini belirten CHP'li Öztrak, "Bu ülkenin geleceği olan gençler, kendi geleceklerini başka ülkelerde arıyor. Hukuk okumuş Sivaslı genç bir kızımız, Avrupa'da getir-götür işi yapıyor ama Türkiye'ye dönmek istemiyor. Nasıl dönsün? Bugün bu ülkenin gençleri için çalışıp bir ev ve araba almak hayal oldu. Ev almayı geçtik, ev kiralamak bile kabus. Kiralar son 1 yılda İstanbul'da yüzde 112, Ankara'da yüzde 107 arttı" dedi.

Ülke sınırlarında gerekli önlemlerin alınmadığını da savunan Faik Öztrak, herkesin elini kolunu sallayarak Türkiye'ye geldiğini söyleyerek, "Ama Cumhurbaşkanı ve İçişleri Bakanı bu kadar göçe rağmen ülkede huzur ve güvenden bahsediyor. CHP iktidarının 2'nci yılında ülkemizdeki Suriyeli sığınmacı sorununu bitireceğiz. Suriye yönetimiyle masaya oturacağız, güvenliklerini sağlayacağız ve sığınmacıları ülkelerine göndereceğiz" diye konuştu. 

Öztrak, Türkiye İstatistik Kurumu'na (TÜİK) göre işsizliğin azaldığını belirterek, "Hükümetin başı ne kadar 'İşsizlik azalıyor' dese de TÜİK rakamları ne kadar eğilip bükülürse bükülsün işsizlik, milletimizin canını çok kötü yakıyor. İnsanlarımız bu bereketli topraklarda artık açlıkla sınanıyor. Domatesin kilosu 20 lira, biber sadece tadıyla değil fiyatıyla da acı. Markette sivri biberin kilosu, 40 liradan başlıyor. 5 litre ayçiçeği yağı 150-200 lira. Çiftçiye doğru düzgün destek vermezseniz ayçiçeği yağı da elbette 200 lirayı görür" diye konuştu.

Kaynak: Haber Oku

Youtube Kanalımızı Takip Edin