CHP'de Ankara Mansur Yavaş, Antalya Muhittin Böcek oldu ve İstanbul'da Ekrem İmamoğlu aday oldu


yayincilar/haber-oku/haber-okux60.jpg Kaynak: Haber Oku
CHP'de Ankara Mansur Yavaş, Antalya Muhittin Böcek oldu ve İstanbul'da Ekrem İmamoğlu aday oldu

Son dakika! CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş oldu. CHP PM, Yavaş'ın adaylığını onayladı. Adaylığının kesinleşmesinin ardından bir açıklama yapan Yavaş, "Sayın Kılıçdaroğlu’na, Sayın Akşener’e ve parti yöneticilerine teşekkür ederim. Bu güveni,seçimi kazanıp, başarı ile taçlandırmak boynumuzun borcudur" ifadelerini kullandı. CHP, Antalya’da Muhittin Böcek, İstanbul’da Ekrem İmamoğlu, Adana’da Zeydan Karalar’ı belediye başkan adayları olarak belirledi.

Takip Et

Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclisi, Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayının Mansur Yavaş olması teklifini kabul etti.

Yavaş'ın adaylığı CHP PM'de 12'ye karşı 45 oyla kabul edildi.

Bu sonuçla birlikte Yavaş'ın 31 Mart seçimlerinde CHP'nin Ankara adayı olarak yarışması kesinleşti. Bilindiği gibi, İYİ Parti de Ankara'da CHP'nin adayını destekleme kararı almıştı.

CHP'nin Ankara adayı Mansur Yavaş, Antalya adayı Muhittin Böcek oldu
CHP'nin Ankara adayı Mansur Yavaş

Yavaş adaylığının kesinleşmesiyle birlikte yaptığı ilk açıklamada, "Başkent Ankara adaylığı için şahsımı lâyık gören Millet İttifakı’nın Genel Başkanları Sayın Kılıçdaroğlu’na, Sayın Akşener’e ve parti yöneticilerine teşekkür ederim. Bu güveni,seçimi kazanıp, başarı ile taçlandırmak boynumuzun borcudur.  Yolumuz açık olsun." ifadelerini kullandı.

CHP'nin Ankara adayı Mansur Yavaş, Antalya adayı Muhittin Böcek oldu
CHP'nin İstanbul Ekrem İmamoğlu

İSTANBUL'DA EKREM İMAMOĞLU

İstanbul Büyükşehir Belediyesi için Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu aday olarak açıklandı.

İMAMOĞLU'NDAN İLK AÇIKLAMA GELDİ;

İmamoğlu, adaylığının kesinleşmesinin ardından yaptığı açıklamada, "Bu bir başlangıç anı. Hepimiz için çok güzel ve değerli günlerin bir başlangıcı. Önce cümlelerime teşekkürle başlamak istiyorum. En baştan sevgili eşime, çocuklarıma, anneme, babama, bütün Beylikdüzülü hemşehrilerime, yanısıra İstanbul il başkanımıza, İstanbul CHP tüm üyelerine, partinin tüm üst kurullarına, en başta çok değerli genel başkanım sayın Kılıçdaroğlu'na ve tüm İstanbullulara ve tüm Türkiye'ye yürekten teşekkür ediyorum." dedi.

İmamoğlu, "Bu dediğim gibi önemli bir başlangıç anıdır. Çok güzel bir süreç yaşayalım. İstanbullulara nasıl bir İstanbul istediğimizi anlatacağız. Şunu burdan ifade etmek isterim ki, çok kararlı bir süreç yaşayaşacağız. Aynı zamanda ahlaklı, özenli erdemli bir süreç yaşayacağımızdan tüm vatandaşlarımız emin olabilirler. İstanbullularla yeni sözlerin söylendiği bir süreci yaşayacağımıza yüzde yüz emin bir birey olarak, Ekrem İmamoğlu olarak İstanbulluların huzuruna çıkmış bulunuyorum. Beylikdüzü'nde yaşayan herkesin kalbini kazandığımız gibi tüm İstanbulluların kalbini kazanacağımıza söylemek istiyorum." ifadelerini kullandı.

ANTALYA ADAYI MUHİTTİN BÖCEK OLDU

CHP'nin Ankara adayı Mansur Yavaş, Antalya adayı Muhittin Böcek oldu
CHP'nin ANTALYA ADAYI MUHİTTİN BÖCEK

Parti Meclisi toplantısında yapılan oylamada Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı için Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek ismi kabul edildi. 

CHP ADANA ADAYI ZEYDAN KARALAR OLDU

Adana Büyükşehir Belediye Başkan adayı: (Seyhan Belediye Başkanı) Zeydan Karalar

CHP'nin Ankara adayı Mansur Yavaş, Antalya adayı Muhittin Böcek oldu
CHP'nin Adana adayı Zeydan Karalar

Cumhuriyet Halk Partisi'nin Bolu adayı ise Tanju Özcan oldu.

Tanju Özcan kimdir, nereli ve kaç yaşında? CHP bugün partisinin meclis toplantısında Bolu belediye başkan adayını açıkladı. Oylama sonucu CHP Bolu Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tanju Özcan oldu.

CHP'de Ankara Mansur Yavaş, Antalya Muhittin Böcek oldu ve İstanbul'da Ekrem İmamoğlu aday oldu
TANJU ÖZCAN KİMDİR

TANJU ÖZCAN KİMDİR

Tanju Özcan, 12 Aralık 1973'te Bolu'da doğdu. Evli ve bir çocuk babası olan Özcan, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi veserbest avukat olarak çalıştı. Bolu Belediyesinde Belediye Meclis Üyeliği, Bolu spor Yöneticiliği görevleri yapan Özcan, CHP Bolu Merkez İlçe ve CHP Bolu İl Başkanlığı görevlerinde bulundu. 2009 yerel seçimlerinde CHP Bolu Belediye Başkan Adayı oldu. Özcan, 22 Haziran 2011 Genel Seçimlerinde gelerek Cumhuriyet Halk Partisi Bolu Milletvekili seçildi. 24. Dönemde Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlık Divanı Katip Üyesi oldu. 24.dönemde TBMM İçişleri Komisyonu Üyeliği ve Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Üyeliği görevlerinde bulundu. 25. dönemde Cumhuriyet Halk Partisinden Bolu Milletvekili seçildi. 
Kaynak Yeniçağ: Tanju Özcan kimdir, nereli ve kaç yaşında 

Kaynak: Haber Oku

Youtube Kanalımızı Takip Edin