CHP'den Açıklama: Kurultay Yok. Muhaliflerden jet yanıt..


yayincilar/haber-oku/haber-okux60.jpg Kaynak: Haber Oku
CHP'den Açıklama: Kurultay  Yok. Muhaliflerden jet yanıt..

Son dakika haberi... CHP'den kurultay yok açıklaması geldi... CHP'de olağanüstü kurultay tartışmaları son buldu. CHP yönetimi 569 imzanın toplandığını açıkladı, "kurultay yok" dedi. Kurultay isteyen muhaliflerden 'kurultay yok' açıklamasına jet yanıt geldi: Kurultayı yapmamak için sayılarla oynanmaktadır..

Takip Et

CHP'de olağanüstü kurultay çağrısı yapan, 24 Haziran'da partinin cumhurbaşkanı adayı olan Muharrem İnce'ye yakın ekip topladıkları imzaları geçtiğimiz hafta Genel Merkeze sunmuştu. İnceleme için verilen süre bugün tamamlandı. 1242 delegenin bulunduğu CHP'de liste savaşı bugün sona erdi. CHP Genel Merkezi'nden yapılan açıklama 569 imzanın toplandığı belirtildi, "Kurultay yok, yeterli sayı bulunmadı" denildi. 31 delegenin geri çekme imzası verdiği öğrenildi.

MUHALİFLERDEN JET YANIT: SAYILARLA OYNANMAKTADIR

CHP'de yönetimin "kurultay yok" diye şeklindeki açıklamasının ardından muhalifler, "630 imza teslim edildi. Buna rağmen Olağanüstü Kurultayı yapmamak için sayılarla oynanmaktadır" ifadelerini kullandı.

Gaye Usluer "imza sayımız 630" demişti

İmzaları Genel Merkeze teslim eden heyette yer alan CHP Parti Meclisi (PM) üyesi Gaye Usluer geçtiğimiz hafta şu açıklamayı yapmıştı: "Olağanüstü kurultayın toplanabilmesi için delege imzaları için noter şartı olmadığını görüyoruz. Siyasal partiler yasasına göre salt çoğunluğun 5'te birinin talebiyle toplanabiliyor. Bizim tüzüğümüzde noter ve yüzde 50+1 şartı var.Çeşitli nedenlerle delegeliği düşen arkadaşlarımız var. Bugün için toplam delege sayımız 1240. Noter tasdikli imza sayısının 621 olması gerekiyor.İmza sayımız 630. Noter tasdiği yaptırmıştık özgün formlara. Bugün bir noter kaydı daha yaptırdık, 622'sini Ankara 47. Noteri'ne tasdik ettirdik. 50 delegemizin daha imza verdiklerini biliyoruz. Henüz elimizde bu belgeler yok. Belgelerin teslimi için son pazartesi 17:00'ye kadar. İmza vermiş olan delege arkadaşlarımız bize ulaştırırsa işleme alınacak. Bazı delegeler imza verip, formlarını genel merkeze göndermişler. Ancak bunların rakamını bilmiyoruz. "

Kaynak: Haber Oku

Youtube Kanalımızı Takip Edin