Cerattepe OHAL kararları: Rize'ye girişler yasaklandı


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Cerattepe OHAL kararları: Rize'ye girişler yasaklandı

Adalet doğayla imtihan veriyor. Rize'de Valilik OHAL kanunu kapsamında her türlü eylemleri yasakladı, eylem için şehre giriş olmaması için buraya gelenler Fındıklı'da durdurulacak. Rize’de de Vatansever Rizeli Gençler imzasıyla “Bayrağa karşı olanın hakkı kötektir” denilen tehdit niteliğinde bir bildiri yayınlandı.

Takip Et

Artvin’in Kafkasör Yaylası’ndaki Cerattepe’de maden çıkarılması konusunda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın, ‘Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) Olumlu’ raporunun yürütmesinin durdurulması ve iptali istemiyle açılan davada karar duruşması, bugün Rize İdare Mahkemesi’nde görülecek. Madene karşı eylemleri organize eden YeşilArtvin Derneği’nin kentte dağıttığı bildiride, “Duruşmaya bütün halkımızı davet ediyoruz” denilerek, araç bulamayanlara ücretsiz ulaşım sağlanacağı belirtildi.

Artvin Cerattepe

RİZE’YE GİRİŞ YASAK

Artvin Valiliği, duruşma öncesi ve sonrasında tüm eylemleri yasakladı. Valiliğin internet sitesinde önceki gece yayınlanan açıklamada, 1 ay boyunca konulan yasak duyuruldu. Rize Valiliği de saat 09.00’da başlaması beklenen duruşma öncesinde OHAL kanunu kapsamında tüm gösterilerin yasaklandığını açıkladı. Eylem için kente girişler de yasaklanırken, Rize’ye gidecek eylemcilerin Fındıklı girişinde durdurulması bekleniyor.

‘YARDIMCI ENVANTER’ TEHDİDİ

Yeşil Artvin Derneği’nin çağrısının ardından Rize’de de Vatansever Rizeli Gençler imzasıyla “Bayrağa karşı olanın hakkı kötektir” denilen bir bildiri yayınlandı. Metinde şu ifadeler yer aldı: “Ülkemizin karışması ve bölünmesi için elinden gelen her şeytanlığı yapan dış mihraklar, şimdi de Cerattepe’yi bahane ederek saf ve temiz Artvin halkını galeyana getirip ikinci bir Gezi Parkı ortamı oluşturmak peşinde. Bizler duyarlı vatanperver Rizeli gençler olarak duruşmanın yapılacağı Rize Adliyesi önünde yerimizi alacağız. Çıkarabilecekleri taşkınlıklara ve saldırılara karşı gerekli önlem niteliğinde yardımcı envanterlerimizle geleceğiz.” HÜRRİYET

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin