Çavuşoğlu'ndan Taliban açıklaması: Mesajlarını olumlu karşılıyoruz


yayincilar/haber-oku/haber-okux60.jpg Kaynak: Haber Oku
Çavuşoğlu'ndan Taliban açıklaması: Mesajlarını olumlu karşılıyoruz

Sıcak gelişme.. Afganistan'ı ele geçiren terör örgütü Taliban şeriat ilan etmeye hazırlanırken Türkiye Dışişleri Bakanlığı'ndan dikkat çeken bir açıklama geldi. "Taliban’ın verdiği mesajları olumlu karşılıyoruz" diyen Bakan Çavuşoğlu 'Afganistan’ın ekonomik kalkınmasını, istikrarını, barışını, huzurunu desteklemeye devam edeceğiz' dedi.

Takip Et

Dünyanın gözü Afganistan'da

GÜÇLÜ BİR İSLAMİ HÜKÜMET KURACAĞIZ 

Taliban Sözcüsü Zebihullah Mücahid düzenlediği ilk basın toplantısında, Afganistan’da 20 yıllık işgale son verdiklerini ve Afganistan’da çatışmanın önüne geçmek için genel af çıkardıklarını belirterek, “Afganistan’da güçlü bir İslami hükümet kurmak için görüşmelerimiz sürüyor” dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ürdünlü mevkidaşı Eymen es-Safedi ile ortak basın toplantısının ardından önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Çavuşoğlu, Afganistan’daki son durumu ve Taliban’ı değerlendirdi.

Çavuşoğlu, “Taliban’ın verdiği mesajları olumlu karşılıyoruz” ifadelerinde bulunurken, Türkiye’nin, Taliban dahil Afganistan’daki tüm siyasi gruplarla diyalog içinde olduğunu söyledi.

DESTEKLEMEYE DEVAM EDECEĞİZ

Afganistan’da birliğin ve barışın destekleneceğini söyleyen Çavuşoğlu, “Afganistan’ın ekonomik kalkınmasını, istikrarını, barışını, huzurunu desteklemeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Öte yandan, Çavuşoğlu, Türkiye’nin Kabil Havalimanı’ndaki tahliyelere yardımcı olduğunu da açıkladı.

TALİBAN'IN 'İSLAM' DEVLETİNİ HANGİ ÜLKELER TANIYACAK?

İngiliz Daily Mail gazetesi, Çin, Rusya, Pakistan ve Türkiye’nin Afganistan’daki Taliban yönetimini resmen tanıyacağınıı iddia etti.

Gazete, ABD ve Batılı güçlerin Taliban’ı tanımayacağını belirtirken, İngiltere Başbakanı Boris Johnson’un “Afganistan’ın tekrar ‘terör için üreme alanı’ olmasına izin verilemeyeceğini” açıkladığı sözlerini aktardı.

Kaynak: Haber Oku

Youtube Kanalımızı Takip Edin