Cami ve mescitler kapatıldı, Vatandaşa polis engeli


yayincilar/anka/ankax60.jpg Kaynak: ANKA
Cami ve mescitler kapatıldı, Vatandaşa polis engeli

Son dakika haberi.. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın açıklaması sonrası Cuma günleri cami ve mescitlerin kapatılmasına karar verildi. Kararın andından ilk Cuma günü camilerden Sala okunmadı. Fatih'te Cuma namazına gelen vatandaşlar Camii girişinde bulunan polisler tarafından içeriye alınmadı.

Takip Et

Son dakika.. Türkiye'de alınan corona virüsütedbirleri kapsamında cami mescit gibi ibadethaneler kapatılırken, İstanbul'da bazı noktalar Helikopter destekli tedbirler alındığı görüldü.

Virüs tedbirleri kapsamında emniyet güçleriniülke genelinde ibadethanelrde önlemler alırken, Diyarbakır Dergah Camisi önünde toplanan ve çoğunluğu yaşlı olan cemaat ezanın okunmasıyla birlikte zorla camiye girmeye çalıştıkları görüldü.

Ancak grup asma kilit vurulan cami kapısına asılı “Koronavirüs tedbirleri kapsamında 30 Mart Pazartesi gününe kadar kapatılmıştır” uyarı yazısıyla karşılaştı.

Uyarıyı görenler bu karara tepki gösterdi. Israrla camide namaz kılmak isteyen bir kişi kapalı olan cami kapısı önünde öfkelenerek, kapıyı tekmeleyerek açmaya çalıştı.

Cuma namazına gelen çok sayıda vatandaşın camilere girişi, polis tarafından engellendi.

Diyanet İşleri Başkanlığı Cuma günleri cami ve mescitlerin kapatılmasına karar verildi. Kararın andından ilk Cuma günü camilerden Sala okunmadı. Fatih'te Cuma namazına gelen vatandaşlar Camii girişinde bulunan polisler tarafından içeriye alınmadı. Anka
 

Kaynak: ANKA

Youtube Kanalımızı Takip Edin