Cami ve Kur'an kurslarına KDV kıyağı


yayincilar/haber-oku/haber-okux60.jpg Kaynak: Haber Oku
Cami ve Kur'an kurslarına KDV kıyağı

Hazine ve Maliye Bakanlığı KDV uygulama tebliğinde bazı değişiklilere gitti. Tebliğe eklenen yeni bir maddeyle cami ve din eğitimi veren yerlerin inşasına uygulanan KDV istisnalarının kapsamı daha da genişletildi.. Öte yandan bir değişiklik de Türkiye'den mülk alan yabancılar için yapıldı. Düzenlemeyle ödenen paralar artık 'Türkiye'ye getirilen döviz' kapsamına alınarak vergi istisnası sağlandı. Bu düzenlemeyle yabancıların mülk almaları daha da kolaylaştırıldı..

Takip Et

Cami ve Kur'an kurslarına KDV kıyağı

Hazine ve Maliye Bakanlığı KDV uygulama tebliğinde değişikliğe gitti. Yeni tebliğe göre, Türkiye Diyanet Vakfı tarafından Diyanet İşleri Başkanlığı’na tahsis edilen ibadethane ve din eğitimi verilen yerlerin inşası amacıyla vakfa yapılan bağış niteliğindeki teslim ve hizmetlerden de artık KDV alınmayacak. Daha önce bu KDV istisnası, genel ve özel bütçeli kamu idarelerine, il özel idarelerine, belediye ve köylere yapılan bağışlarla sınırlıydı.

Sözcü'den Erdoğan Süzer'in haberine göre; Yeni tebliğle ayrıca, yabancılara ve Türkiye'de yerleşik olmayan Türk vatandaşlarına konut ve iş yeri satışı karşılığında yapılan dövizle ödemeler artık ‘Türkiye'ye getirilen döviz' olarak kabul edilecek ve istisna uygulamaları buna göre yürütülecek.

MİNİBÜS DE EKLENDİ
Daha önce sadece şehir içi taşımacılığında kullanılan otobüs alımlarına uygulanan KDV istisnasının kapsamı da minibüs alımlarını kapsayacak şekilde genişletildi. Buna göre belediyeler ve il özel idareleri ile bunların bağlı kuruluşları ve hisselerinin tamamına sahip oldukları şirketlerce şehir içi yolcu taşımacılığında kullanılacak minibüslerin yatırım teşvik belgesine istinaden alımı sırasında KDV istisnası uygulanacak.

Kaynak: Haber Oku

Youtube Kanalımızı Takip Edin