Büyük ikramiyenin 'İstanbul' bileti satılmamış


yayincilar/haber-oku/haber-okux60.jpg Kaynak: Haber Oku
Büyük ikramiyenin 'İstanbul' bileti satılmamış

Tartışmaların odağındaki Milli Piyango'da, yılbaşı çekilişinde dörde bölünen 80 milyon liralık büyük ikramiyenin Gaziantep ve Bursa talihlileri paralarını teslim alırken İstanbul’daki biletin ise satılmadığı ortaya çıktı. İzmir’deki talihli ise şu ana kadar ikramiyesini almaya gelmedi. Öte yandan 2018 yılbaşı çekilişinde alınmayan 70 milyon liralık büyük ikramiye de Hazine'ye devredildi..

Takip Et

Tesadüf işte: Büyük ikramiyenin 'İstanbul' bileti satılmamış

Milli Piyango’nun 31 Aralık yılbaşı özel çekilişinde 80 milyon liralık büyük ikramiye, 1358490 numaralı çeyrek bilete isabet etmişti. Büyük ikramiyeye ait numaraların bulunduğu biletin sevk merkezleri İzmir, Gaziantep, Bursa ve İstanbul olarak açıklanmıştı.

Bursa ve Gaziantep talihlileri Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğüne gelerek, paylarına düşen 20’şer milyon liralık ikramiyeyi aldı. İsimlerinin açıklanmasını istemeyen talihliler adına çekleri, yetkili kamu bankası sorumlularına teslim edildi.

SON İKRAMİYE SATILMAYAN BİLETE İSABET ETTİ
Ayşe Bulduk, İzmir talihlisinin de bir an evvel gelerek ikramiyesini teslim almasını beklediklerini dile getirerek, 2013 yılı yılbaşında olduğu gibi son çeyrek biletin İstanbul Fatih şubesinde satılmayan bir bilete isabet ettiğini söyledi.

İLGİLİ HABER

PARALAR KAMU BANKALARINA YATIRILDI
Milli Piyango İdaresi İkramiye, Kontrol ve Çekilişler Daire Başkanı Ayşe Bulduk, Bursa talihlisinin bugün saat 09.17 itibarıyla, Gaziantep talihlisinin de 09.35 itibarıyla bizzat idareye başvurduğunu belirterek şunları söyledi: Yapılan kontrollerin ardından biletlerinin geçerli olduğu, ikramiye tahsiline herhangi bir manilerinin bulunmadığı anlaşılmış olup, çalışmakta olduğumuz kamu bankası aracılığıyla talihlilerin hesaplarına ikramiyeleri teslim edilmiştir.

İKİ BİLETİNE DE İKRAMİYE ÇIKTI
Bursa talihlisi 45 yaşında üç çocuklu bir inşaat işçisi, Gaziantep talihlisi de 50 yaşında yedi çocuklu bir işçi. Bursa talihlisi çocuklarıyla gezerken cebinde bulunan son 40 lirayla iki bilet aldı. Talihlinin biletlerinin birine büyük ikramiye, diğerine de 20 bin liralık teselli ikramiyesi isabet etti.

SAHİBİ ÇIKMAYAN 70 MİLYON LİRA İSE HAZİNE'YE AKTARILDI
2018 yılbaşı çekilişinde alınmayan 70 milyon liralık ikramiyenin de kamuya hizmet amacıyla Hazine’ye devrolduğunu hatırlatan Bulduk, “Bu paranın akıbetini merak edenler, 2020 yılı içinde yapımı gerçekleştirilecek okul, sağlık ocağı, kütüphane ve çocuk esirgeme yurdu gibi hizmetlere bakarak bunu rahatlıkla görebilirler” dedi. Kaynak: BirHaberOku-Sözcü

Kaynak: Haber Oku

Youtube Kanalımızı Takip Edin