Bu müdür de aylık tam 180 bin TL maaş alıyor


yayincilar/haber-oku/haber-okux60.jpg Kaynak: Haber Oku
Bu müdür de aylık tam 180 bin TL maaş alıyor

Çiftçi ortaklara kâr payı ödenmiyor ama Genel Müdür’e para akıyor… Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Fahrettin Poyraz'ın aylık 180 bin Tl maaş aldığı ortaya çıktı. Müdüre Aylık 7 bin avro huzur hakkı gidiyor. AKP'nin çifte maaş alan ve servet kazananlar kervanına Poyraz da eklendi..

Takip Et

Tarım Kredi Kooperatifleri 3 yıldır tartışmalı bir şekilde yönetilirken, kuruma mevzuatlara aykırı bir şekilde atandığı iddia edilen Genel Müdür Fahrettin Poyraz, bu süre içinde büyük bir servet elde etti. Tarım ve Orman Bakanlığı’nın Tarım Kredi Kooperatifleri’nde denetim yetkisi bulunmasına rağmen, söz konusu atamayla ilgili hiçbir inceleme yapmaması dikkat çekti.

Çiftçinin sermayesi ile işletilen bir kurumda görev yapmasına rağmen aylık gelirini bir türlü açıklayamayan Genel Müdür Poyraz’ın, buradaki çekincesinin nedeni ortaya çıktı.

Tarım Kredi Kooperatifleri’nden aylık ortalama 50 bin lira maaş alan Poyraz, 3 ayda bir ikramiye, yılda 2 ile 3 maaş tutarında teşvik primi, GÜBRETAŞ ve Sosyal Yardımlaşma Vakfı’ndan aylık 12’şer bin lira huzur hakkı ücreti alıyor.

İRAN’DAKİ ŞİRKETTEN AYLIK 7 BİN AVRO HUZUR HAKKI ÜCRETİ!

Milli Gazete'den Sadettin İnan'ın haberine göre, ancak Poyraz’ın asıl huzur hakkı ücretini GÜBRETAŞ’ın İran’da ortağı olduğu RAZİ şirketinden aldığı ortaya çıktı. RAZİ’den aylık 7 bin avro huzur hakkı ücreti alan Poyraz’ın aylık geliri milletvekili emekli maaşıyla birlikte 180 bin lirayı buluyor. Bu gelire yolluk, harcırah ve harcama kartları dahil değil.

Tarım ve Orman Bakanlığı, Tarım Kredi’de yaşananlarla ilgili hiçbir inceleme ve soruşturma yaptırmazken, Tarım Kredi ortaklarından Polatlılı çiftçi Nihat Babaözü, Tarım Kredi’deki yaşananlarla ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Poyraz’ın söz konusu atamasıyla ilgili yapılan suç duyurusunda, savcılık takipsizlik kararı verirken, savcılığın takipsizlik kararını esasa girmeden vermesi dikkat çekti. Hukukçular, savcılığın esasa girmeden karar vermesinin çiftçi ortağının haklılığını gösterirken elini de kuvvetlendiren bir karar olduğuna işaret ederken, çiftçi ortağı savcılığın kararına itiraz etti.

Tarım Kredi Kooperatifleri’nde, genel müdür 3 yılda aldığı yüksek maaş, ikramiye, teşvik primleri ve huzur hakkı ücretleri ile tam bir servet elde ederken, sermayenin asıl sahibi olan çiftçi ortaklara ise bir kuruş bile kâr payının ödenmemesi tartışmaları artırıyor.

Kaynak: Haber Oku

Youtube Kanalımızı Takip Edin