Bu gece benzin ve motorine dev bir zam daha


yayincilar/haber-oku/haber-okux60.jpg Kaynak: Haber Oku
Bu gece benzin ve motorine dev bir zam daha

Zam yağmuru katlanarak sürüyor.. Akaryakıtta, bu gece benzine 1 lira 60 kuruş, motorine 1 lira 62 kuruş zam geleceği belirtildi. Zamların bu geye yarısından itibaren pompa fiyatlarına yansımasına bekleniyor..

Takip Et

Akaryakıta peş peşe gelen zamlar, yurttaşların belini bükmeye devam ediyor. Petrol fiyatlarının ve dolar kurunun artması, akaryakıtta zam olarak yurttaşa yansımaya devam ediyor.

Sözcü'nün akaryakıt sektörü kaynaklarının aktardığına göre, bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere litre fiyatı benzinde 1 lira 60 kuruş, motorinde 1 lira 62 kuruş zamlanacak.

Bu geceki zamla birlikte, İstanbul’da bir litre benzinin fiyatı 19,70 TL’ye, bir litre motorinin fiyatı 22,25 TL’ye yükselecek.

Geçen hafta 100 doların altını gören Brent tipi ham petrolün varil fiyatı, bugün 119 dolara ulaştı.

YÜZDE 7 ARTTI
Bugün sabah saatlerinde brent petrol vadeli işlemleri yüzde 7 artarak 119 dolar seviyesinden işlem görürken Batı Teksas ham petrolü 113 dolar seviyesinden işlem gördü.

AKARYAKIT FİYATLARINI DOĞRUDAN ETKİLİYOR
Petrol piyasası bu gelişmeleri izlerken fiyatlardaki artışlar akaryakıt fiyatlarına da yansıyor. Akaryakıt fiyatlarındaki artış da enflasyonla boğuşan küresel piyasaları zor durumda bırakıyor. Akaryakıtın yükselmesi sonucu halihazırda zor durumda olan lojistik sektöründe maliyetlerin artması fiyatları da yukarı yönlü baskılıyor.

Kaynak: Haber Oku

Youtube Kanalımızı Takip Edin