Borsa İstanbul'un yeni başkanı Prof. Dr. Erişah Arıcan oldu. Prof. Erişah Arıcan kimdir?


yayincilar/haber-oku/haber-okux60.jpg Kaynak: Haber Oku
Borsa İstanbul'un yeni başkanı Prof. Dr. Erişah Arıcan oldu. Prof. Erişah Arıcan kimdir?

Son dakika... Prof. Dr. Erişah Arıcan, Borsa İstanbul'un yeni başkanı oldu.. Prof. Dr. Erişah Arıcan, geçtiğimiz hafta Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Varlık Fonu Yönetim Kurulu'na atanmıştı.. Cumhuriyet gazetesinin 'Wikileaks' belgelerine dayandırarak yaptığı 'Profesör Erişah Arıcan muhbir mi' haberi gündemi sarsmıştı. Prof. Erişan Arıcan kimdir?

Takip Et

Son dakika... Prof. Dr. Erişah Arıcan, Borsa İstanbul'un yeni başkanı oldu..

Prof. Erişan Arıcan kimdir?

Prof. Dr. Erişah Arıcan, akademik kariyerine 1988 yılında Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi İktisat-Maliye Kürsüsünde araştırma görevlisi olarak başlamıştır. 1990 yılında M.Ü. Bankacılık ve Sigortacılık Enstitüsü’ne geçen Arıcan, 1991 yılında “Merkez Bankası ve Parasal Büyüklüklerin Denetimi” konulu doktora tezi ile doktor unvanını almıştır. Prof. Dr. Arıcan, 1999 yılında İktisat Politikası Bilim Dalında Doçent, 2005 yılında M.Ü. Bankacılık ve Sigortacılık Yüksekokulu Bankacılık Bölümünde Profesör unvanını almıştır.

Borsa İstanbul'un yeni başkanı Prof. Dr. Erişah Arıcan oldu. Prof. Erişan Arıcan kimdir?
Prof. Erişah Arıcan TÜRGEV Vakfı'nda

1998-2006 yılları arasında M.Ü. Bankacılık ve Sigortacılık Enstitüsü Müdür Yardımcılığı ve Yönetim Kurulu Üyeliği yapan Arıcan, 2006-2015 yılları arasında ise M. Ü. Bankacılık ve Sigortacılık Yüksekokulu Müdürlüğü görevini yapmıştır. 2015 Ağustos ayında M.Ü. Bankacılık ve Sigortacılık Enstitüsü Müdürlüğü görevine atanmış ve halen bu görevi sürdürmektedir. Prof. Dr. Arıcan, 2002 yılından günümüze M.Ü. Bankacılık ve Sigortacılık Yüksekokulu, Bankacılık Bölüm Başkanı ve Yönetim Kurulu üyeliğiyle beraber 2015 eylül ayından itibaren M.Ü. Bankacılık ve Sigortacılık Enstitüsü Bankacılık Anabilim Dalı Başkanlığı ve Yönetim Kuruluğu üyeliği görevini sürdürmektedir. Prof. Dr. Arıcan’ın, Türkiye Ekonomisi, Ekonomik Sistemler, Para- Banka, Merkez Bankacılığı ve Uygulamaları, Finansal Piyasalar ve Kurumlar üzerine bir çok akademik çalışmaları ve kitapları bulunmaktadır.

Borsa İstanbul'un yeni başkanı Prof. Dr. Erişah Arıcan oldu. Prof. Erişan Arıcan kimdir?
Borsa İstanbul'un yeni başkanı Prof. Dr. Erişah Arıcan oldu. Prof. Erişan Arıcan kimdir?

1 Nisan 2016 tarihinde Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Üyeliğine seçilmiştir. Evli ve iki çocuk annesidir.

CUMHURİYET GAZETESİ'NİN 'ERİŞAN İDDİALARI' GÜNDEMİ SARSMIŞTI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın damadı Enerji Bakanı Berat Albayrak'a ait olduğu öne sürülen binlerce e-posta arasından her gün yeni bir skandalın izleri çıkıyor. 2010 tarihli e-posta yazışmalarında o dönem Marmara Üniversitesi'nde görev alan Prof. Dr. Erişah Arıcan'ın, Berat Albayrak'ın tezini yazdığı konusunda çok ciddi ipuçları veriyor. 

HIZLI YÜKSELİŞ

Prof. Dr. Erişah Arıcan, bu tez tamamlama işlerinin ardından hızla yükseliyor. Prof. Arıcan 2015 yılının Ağustos ayında Marmara Üniversitesi Bankacılık ve Sigortacılık Enstitüsü Müdürlüğü görevine, 1 Nisan 2016 tarihinde de Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Üyeliğine seçiliyor.

Borsa İstanbul'un yeni başkanı Prof. Dr. Erişah Arıcan oldu. Prof. Erişan Arıcan kimdir?
Prof. Erişah Arıcan TÜRGEV Vakfı'nda

AKADEMİSYENLERİ FİŞLEMİŞ 

Bundan 7 ay önce 19 Nisan 2016 tarihli e-postada ise, kariyer basamaklarını hızla tırmanan Prof. Dr. Erişah Arıcan'ın, muhbirlik yaptığı üniversitedeki akedemisyenleri isim isim fişleyerek Berat Albayrak'a gönderdiği iddia ediliyor. 

Prof. Arıcan, e-posta'nın girişinde "Sayın Bakanım,Öncelikle gecikme için özür dilerim. Ancak hak yememek ve yanlış anlaşılmaya mahal vermemek için bu süreçte üniversite içerisinde farklı kişilerle görüşüp farkettirmeden bilgi toplamaya çalıştım. Kimsenin bilgisi olmadan, ulaşılabilen belgeleri konunun daha anlaşılır bir hale gelmesine yardımcı olması için ekledim. Bulabildiğim ve ulaşabildiğim bilgiler bunlardan ibarettir. Umarım işe yarar, üniversitemize hayırlı olur. Bilgileri şimdi mail üzerinden gönderiyorum. Ekleri Medet beyle görüşerek sizlere elden ulaştırmak isterim. Bütün bu bilgiler sizlere arz olunur. Saygılarımla" diyor.

"TEHLİKELİ, SOLCU, HÜKÜMET KARŞITI, ÜLKÜCÜ, GEZİCİ"

Ardından da Marmara Üniversitesi akademisyenleri isim isim sıralayarak dünya görüşlerinin ne olduğunu sıralıyor.

"Marmara Üniversitesi Dekan ve Müdürler Listesi" başlığı altında 29 profesörün ismini veren Arıcan bu isimleri, "solcu, gezici, aktivist, ülkücü, iktidar karşıtı tehlikeli, rejim karşıtı, hükümet politikalarını eleştiriyor" diyerek tek tek fişliyor.

Fişleme listesinde profesörlerden bazılarının sosyal medyada AKP karşıtı olduklarına dair paylaşımlar yapıldığı yazılıyor.

"SAĞCI, BİZDEN..."

Arıcan kendisine yakın olarak gördüğü profesörler için ise "sağcı, bizden" fişlemesini yapıyor.

"O PROFESÖRÜN KIZI GEZİ'YE KATILDI"

Arıcan'ın gönderdiği e-postada bir profesör ise diğerlerinden farklı olarak daha uzun bir fişleme yapıldığı görülüyor. Söz konusu profesörün kızının Gezi Parkı Direnişi'ne katıldığını bile belirten Arıcan, profesörün kızının sosyal medya hesabından Gezi Parkı Direnişi'ni destekleyici ve hükümet karşıtı paylaşımlarda bulunduğunu anlatıyor.

"ÇETİN DOĞAN'IN ARKADAŞININ YEĞENİ"

Arıcan'ın gönderdiği öne sürülen fişleme yazısında bir başka profesör için ise profesörün Emekli Orgeneral Çetin Doğan'a yakınlığından bahsediliyor. E-postanın ilgili bölümünde, "Atatürkçü, hükümete karşı" denilip, söz konusu profesörün Doğan'ın bir korgeneral arkadaşının yeğeni olduğu ifade ediliyor.

YANIT VERMEDİ
 
Marmara Üniversitesi’nde tüm hocaların telefon numaraları olduğu halde Profesör Doktor Erişah Arıcan'ın ismi geçmiyor. Telefondan ulaşamadığımız Arıcan’a, e-posta gönderdik. Ancak konu hakkında bir dönüş alamadık. cumhuriyet.com.tr

Kaynak: Haber Oku

Youtube Kanalımızı Takip Edin