Bir skandal daha: İstiklal Marşı sessiz okunsun talimatı


yayincilar/haber-oku/haber-okux60.jpg Kaynak: Haber Oku
Bir skandal daha: İstiklal Marşı sessiz okunsun talimatı

Cumhurbaşkanlığının başvurusu sonucu Danıştay tarafından alınan skandal bir kararla yasaklanan Andımız'ın ardından yeni bir skandal daha yaşandı!.. Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Seyfullah Okumuş’un, koronavirüsü gerekçe göstererek okullardaki törenlerde “İstiklal Marşı’nın banttan verilmesi ve kısık sesle ya da içten okunması” talimatı verdiği öne sürüldü. Eğitim-İş Genel Başkanı Orhan Yıldırım, “Bunlar, bir taraftan Andımız’ın kaldırılırken, bir taraftan da İstiklal Marşı’nın hesabını yapıyorlar. dedi.

Takip Et

Cumhuriyet’ten Sefa Uyar’ın haberine göre, Okumuş’un mesajının, pazar günü Whatsapp üzerinden İlçe Milli Eğitim Müdürlerine gönderildiği ve talimatın, okul müdürleri grubundan paylaşılması istendiği belirtildi.

ANDIMIZIN ARDINDAN SIRA İSTİKLAL MARŞI'NA MI GELDİ!

Mesaja tepki gösteren Eğitim-İş Genel Başkanı Orhan Yıldırım, “Bunlar, bir taraftan Andımız’ın kaldırılırken, bir taraftan da İstiklal Marşı’nın dahi yavaş yavaş söyletilmeme sürecini başlatan uygulamalar. Bunu da Covid-19’u bahane ederek yapıyorlar. Bu, bir süre sonra ‘söylenmese de olur, çok da gerekli değil’ düşüncesinin topluma kabul ettirilmeye çalışmasının bir uygulaması” dedi.

Madalyalardan Atatürk kaldırıldı. Andımız resmen yasaklandı
13.03.2021

Madalyalardan Atatürk kaldırıldı. Andımız resmen yasaklandı

İLGİLİ HABER
Kaynak: Haber Oku

Youtube Kanalımızı Takip Edin