Ben ekonomistim, faizle nasıl uğraşılır göreceksiniz


yayincilar/haber-oku/haber-okux60.jpg Kaynak: Haber Oku
Ben ekonomistim, faizle nasıl uğraşılır göreceksiniz

Merkez Bankası'nın bugün verdiği faiz kararı ve Mali Eylem Görev Gücü tarafından Türkiye'nin 'gri listeye' alınması sonrası dolardaki yükseliş daha da hızlandı. Dolar, 9.50 ile yeni bir rekor kırdı, Euro ise 11’e ulaştı. AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Ben ekonomistim..” sözleri yeniden gündeme geldi.

Takip Et

Peş peşe Başkanı görevden alınan veya istifa ettirilen Merkez Bankası, faiz kararını açıkladı. Sürpriz bir kararla 200 baz puan indirime gitti.

Karar sonrası dolar ilk tepki olarak 9,50’ye dayandı ve rekor tazeledi. Euro/TL ise 11 lirayı aştı. OECD'ye (Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü) bağlı Mali Eylem Görev Gücü (FATF) de kara paranın aklanması ve terörizmin finansmanını engellemede eksikleri olduğu için Türkiye'nin daha sıkı izlenmesini gerektiren gri listeye alındığını duyurdu.Kaarın ardından dolar bir kez daha tırmanışa geçti..

ERTDOĞAN'IN 'BEN EKONOMİSTİM, VERİN BU KARDEŞİNİZE YETKİYİ..'

Faiz indiriminin ardından yurttaşlar Dolar ve Euro’daki artışa tepki gösterdi. Sosyal medya platformu Twitter’da AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Ben ekonomistim. 24’ünde siz bu kardeşinize yetkiyi verin. Faizle nasıl uğraşılır göreceksiniz” ifadelerini kullandığı görüntüler yeniden gündeme geldi.

Son dakika: Dolar tarihi rekoru kırdı: 9.50
21.10.2021

Son dakika: Dolar tarihi rekoru kırdı: 9.50

İLGİLİ HABER
Kaynak: Haber Oku

Youtube Kanalımızı Takip Edin